Left Right
scrollTop top

Samsonseks, kotkilo’s of pietenpact: we zijn weer op zoek naar het woord van het jaar


Samsonseks, kotkilo’s of pietenpact: we zijn weer op zoek naar het woord van het jaar

We gaan weer richting eindejaar en dat wil zeggen dat Van Dale op zoek gaat naar het woord van het jaar. Pietenpact, samsonseks of pokémonterreur: waar je zelf mee bezig was dit jaar, beïnvloedt ongetwijfeld je keuze. Maar er kan natuurlijk maar één winnaar zijn, dus als je toch liever ploftelefoon hoort, rep je dan naar de website van Van Dale.

Geen betere manier om terug te kijken op 2016 dan de kandidaten voor Woord van het Jaar te bekijken. Want na alle heisa over het pietenpact zouden we bijna vergeten dat ook de betonstop en de tabletnek ons dit jaar bezig hebben gehouden. De afgelopen weken kon iedereen woorden insturen en daar is nu een finale best-of lijst uitgekomen.

Dus hoor je liever brexodus dan pietenpact, of heb je toch betere herinneringen aan bankroetlama’s dan aan trumpismes, dan is ’t nu de moment om je stem te laten horen. Er is een top tien algemene woorden, maar je kan ook in vijf aparte categorieën stemmen. Ook dit jaar zitten er trouwens echte pareltjes tussen. Wat dacht je van het zwaar onderschatte fenomeen van de kotkilo’s, of samsonseks?

In ieder geval, of je de dab en bottleflip nu beheerst, een ploftelefoon hebt moeten inleveren of, zoals wij, een beetje aan digibesitas (overmatig gebruik van sociale media) lijdt, er sowieso een woord te vinden dat je dagelijks kan gebruiken. Stemmen is de boodschap dus, of anders heb je geen poot om op te staan als plascontract de grote overwinnaar blijkt te zijn.

Stemmen kan op de website van Van Dale.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  43.477.005
 • Aantal
  doden
  1.159.319
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810