Samsung gaat opvouwbare smartphone uitbrengen: scherm van meer dan 15 centimeter

Samsung gaat opvouwbare smartphone uitbrengen: scherm van meer dan 15 centimeter

Samsung laat weten dat hun nieuwe opvouwbare smartphone eigenlijk een tablet zal zijn die je in je zak kan steken. Zo stelt Samsung-CEO D.J. Koh ook nog dat je met het toestel zal kunnen multitasken.

“Als we een opvouwbare telefoon uitbrengen, moet die betekenisvol zijn voor onze klanten”, zegt Koh in een interview vlak na de lancering van de Samsung Galaxy A9. “Als de gebruikservaringen niet aan onze standaarden beantwoorden, wil ik zo’n product niet uitbrengen.”

Hij benadrukte ook dat het niet om een hebbeding zou gaan “dat zes à negen maanden na de release verdwijnt”. Het toestel zal ook in de hele wereld verkrijgbaar zijn, niet zoals sommige Galaxy-reeksen die enkel in Zuid-Korea uitkwamen.

(Meer over de budgetvriendelijke Samsung Galaxy J6+ en J4+ lees je hier.)

Flexibel scherm als innovatie

Er doen al sinds 2013 geruchten dat Samsung een opvouwbare telefoon uit zou brengen. Toen kwamen ze naar buiten met hun flexibel OLED-scherm. Nu bevestigt Kohl dat zo’n opvouwbare telefoon dit jaar nog uitkomt, misschien wel volgende maand tijdens de Developer Conference van Samsung. Doordat smartphones tegenwoordig zo geavanceerd zijn, duiken er bij nieuwe modellen steeds minder nieuwigheden op. Het flexibele scherm zou daar verandering in kunnen brengen.

Concurrentie Huawei

Toch is Samsung niet het enige bedrijf dat een opvouwbare telefoon wil uitbrengen. Zo is Huawei ook van plan om een gelijkaardige smartphone uit te brengen. De Chinese smartphonefabrikant staat er vooral om bekend de nieuwigheden van Apple en Samsung over te nemen. Dat imago zou weleens kunnen veranderen als zij deze technologie als eerste in hun toestellen zouden kunnen verwerken.

(Meer over de nieuwe Samsung Galaxy A7 lees je hier.)

Schermgroottes van meer dan 15 centimeter

Koh wees er ook op dat het grote scherm erg belangrijk is: “Toen Samsung voor het eerst de Galaxy Note uitbracht, verklaarden concurrenten het toestel meteen gefaald. Maar generaties later bewijzen modellen zoals de iPhone XS Max en de Pixel 3 XL dat consumenten van grotere schermen houden. Met opvouwbare telefoons zijn schermgroottes van meer dan 15 centimeter mogelijk.”

“In het begin zal misschien niet iedereen toehappen, maar de markt zal zeker groeien. We hebben een opvouwbare telefoon nodig.”

Gesponsorde artikelen