Samsung gaat stabiele Android 9-versie uitbrengen voor Galaxy S9-toestellen

Samsung gaat stabiele Android 9-versie uitbrengen voor Galaxy S9-toestellen

Samsung is in Duitsland begonnen met het uitbrengen van een stabiele Android 9-versie voor de Galaxy S9 en de S9+. Eerder kondigde de Zuid-Koreaanse smartphonefabrikant aan dat de upgrade in januari 2019 zou verschijnen voor de Galaxy- en Note 9-modellen.

Gebruikers in de Benelux hebben voorlopig nog geen Android 9-upgrade gekregen, maar mensen met een Samsung Galaxy S9 of Galaxy S9+ hebben de zogenaamde ota-update ontvangen. Ook bij ons kregen gebruikers met de Duitse firmware de ota. Dat melden de techwebsites The Verge en Tweakers.

De gespecialiseerde site Sam Mobile meldt dat de stabiele Android 9-update zowel naar gebruikers die Android 8 als de Android 9-bèta draaien gestuurd werd.

1.744 MB

Samsung Galaxy S9-bezitters die nog Android Oreo draaien, moeten er rekening mee houden dat de nieuwe Android-versie 1.744 MB in beslag neemt.

Samen met de nieuwe Android-versie voor de Galaxy S9-modellen, zal de Pie-upgrade ook voor de Galaxy Note 9 uitkomen. Voor zover bekend is de stabiele release daarvan nog niet beschikbaar.

Enkele screenshots van Tweakers:

Gesponsorde artikelen