Samsung gaat tv’s met verticale opties uitbrengen omdat we zo smartphoneverslaafd zijn

Samsung gaat tv’s met verticale opties uitbrengen omdat we zo smartphoneverslaafd zijn

Veel mensen zijn onafscheidelijk van hun smartphone en daar speelt Samsung handig op in door de ‘Sero’ op de markt te brengen, een groot televisiescherm dat automatisch meedraait. Daarmee heeft het Zuid-Koreaans techbedrijf een gat van jewelste in de markt gevonden, want er circuleren enorm veel verticale video’s op sociale netwerksites als Facebook en Instagram. Of de ‘Sero’ ook bij ons uitkomt, is niet geweten.

Het 43 inch-scherm (109 cm) van de Sero draait verticaal en horizontaal mee. Een revolutie op vlak van televisieproductie! Verder beschikt de tv over 4.1-luidsprekers van 60 watt en over Bixby, de spraakassistent van Samsung. Als je geen televisie kijkt op het toestel, kan de Sero trouwens dienen als fotoalbum of muziekspeler. Dat laat Samsung weten in een persbericht.

(België en Duitsland vinden geen bewijzen voor spionage door Huawei ondanks druk van VS.)

Bijna 1.500 euro

De productie van de Sero staat nog niet helemaal op punt. Dat meldt de Amerikaanse technologiewebsite The Verge. Samsung kondigde echter wel al aan dat de televisie eind mei op de markt komt in Zuid-Korea. Het prijskaartje: 1,89 miljoen Koreaanse won (1.460 euro).

(Lees hier meer over de Samsung Galaxy Fold.)

Extravagante tv’s

Enkele maanden geleden kondigde Samsung op de Amerikaanse techbeurs CES al aan dat er twee nieuwe tv’s in dezelfde reeks als de Sero. Het gaat om twee toestellen met een kwaliteitsvolle 4k-weergave en originele vormen. De Frame is vermomd dat het wel een fotolijst lijkt en de Serif is uitgerust met een soort rekje.

(Nieuwste iPhone kan je waarschuwen voor slechte adem of okselvijvers.)

Meer beelden van de Sero:

De Samsung Serif, Frame en Sero:

samsung

Gesponsorde artikelen