Samsung Galaxy S9 gaat een pak duurder worden dan z’n voorganger

Samsung Galaxy S9 gaat een pak duurder worden dan z’n voorganger

Hoewel ze maar voorgesteld zullen worden eind deze maand, komen we steeds meer te weten over de nieuwe Samsung-smartphones, de Galaxy S9 en S9+. Na lekken over het design en geruchten over de camera en rekenkracht, is nu ook al de prijs van de nieuwe smartphones bekend zijn geraakt. En die zou een pak hoger gaan liggen dan bij z’n voorganger.

Op 26 februari vindt het Mobile World Congress plaats in Barcelona. Daar zal Samsung z’n nieuwe flagship smartphones gaan voorstellen, de Galaxy S9 en S9+. Op officieel nieuws is het dus nog wachten tot eind februari, maar in tussentijd zijn we toch al een hoop te weten gekomen over die S9 en S9+.

100 dollar extra

Zo weten we al hoe ze er gaan uitzien, wat voor soort camera(‘s) ze zullen hebben en doen er ook al een hoop geruchten de ronde over de reken- en opslagkracht van de nieuwe toestellen. Maar nu zou ook de prijs gelekt zijn. En in tegenstelling tot het design van de nieuwe smartphones zal die prijs wel een pak verschillen van z’n voorgangers, de S8 en S8+. En niet in goede zin …

Waar de S8 nog aan 689 pond in de winkel lag in Groot-Brittanniƫ zou dat nu al 789 pond zijn. 100 pond meer dus. In de VS zou de prijs eerder rond de 800 en 850 dollar liggen. Dat is ook om en bij de 100 dollar meer dan de S8. En dat is natuurlijk nog zonder belastingen. Verwacht de S9, en zeker de S9+, bij ons dus maar in de rekken voor een prijs ver boven de 800 euro.

Prijzen gaan de hoogte in

Dat is natuurlijk niet onverwacht. De iPhone X was vorig jaar de eerste smartphone die een startprijs boven de 1.000 dollar had en zowat alle andere grote spelers volgden hun voorbeeld en trokken hun prijzen omhoog. Die andere smartphones boden echter wel grote verbeteringen ten opzichte van hun voorgangers.

Voorlopig is het nog wat koffiedik kijken of de S9 en S9+ dat ook zullen doen. Aan het design is alvast niets veranderd. Ook de reken- en opslagkracht zijn niet immens. Die grote prijssprong zal dus vooral gerechtvaardigd moeten worden door de camera. En laat net dat het punt zijn waar Samsung met hun nieuwe smartphones op inzet. “The Camera. Reimagined.”, stond er te lezen op de aankondiging eerder deze maand. Maar of een sterk verbeterde camera mensen zal overhalen een nieuwe Samsung binnen te halen Ć©n er zoveel voor neer te tellen, is nog maar de vraag.

Gesponsorde artikelen