Samsung gebruikte Obama voor smartphonereclame

Samsung gebruikte Obama voor smartphonereclame

Samsung is erin geslaagd te infiltreren in het Witte Huis. Een dag voor Red Sox-speler David Ortiz een selfie nam met president Barack Obama, had de honkballer een deal gesloten met het elektronicaconcern. En zo speelde de president zonder het te weten de hoofdrol in een smartphonereclame.

Toen de Red Sox dinsdag het Witte Huis bezochten, ging president Obama met iedereen op de foto. Zo ook met David Ortiz, die de selfie meteen op Twitter zette. De foto werd prompt geretweet door Samsung, en het elektronicaconcern stuurde ook naar iedereen die het wilde horen dat ‘de foto genomen werd met een #GalaxyNote3’.

 “Toen we hoorden over het bezoek aan het Witte Huis, hebben we met David en het team samengewerkt aan een manier om foto’s te delen met de fans”, reageerde Samsung in de Amerikaanse krant The Boston Globe. “We zijn blij om het historische moment te zien dat hij met zijn Galaxy Note 3 vastgelegd heeft tijdens zijn bezoek aan het Witte Huis.”

“Hele eer”

“Het was een hele eer om hem te helpen een dergelijk moment van vreugde en opwinding te vereeuwigen”, aldus Samsung. “Net zoals de selfie van Ellen tijdens de Oscars was dit dé kans voor David om een fantastisch moment met zijn fans te delen.”

Vorige maand sponsorde Samsung de Oscars en gaf het Ellen DeGeneres, de host van de awardshow, een Galaxy Note 3, waarmee ze de ondertussen wereldberoemde selfie maakte die alle records op Twitter gebroken heeft. 

“Obama wist van niks”

Het Witte Huis heeft aan de Amerikaanse nieuwssite Business Insider laten weten dat Obama niet wist dat Ortiz een deal had met Samsung op het moment dat de foto gemaakt werd. Verder wilde het niet reageren op de foto. 

Gesponsorde artikelen