Left Right
scrollTop top

Samsung is de enige producent die de schermen van de nieuwe iPhone kan maken … en laat Apple daar zwaar voor betalen


Samsung is de enige producent die de schermen van de nieuwe iPhone kan maken … en laat Apple daar zwaar voor betalen

Het nieuwste toptoestel van Apple zou wel eens heel duur kunnen worden en dat heeft een verrassende reden. De nieuwe OLED-scheren die Apple gebruikt, kunnen namelijk enkel door concurrent Samsung gemaakt worden … en die laten hen daar zwaar voor betalen.

Op 12 september stelt Apple normaal gezien drie nieuwe iPhones voor. Naast de 7s en de 7s Plus zou er ook een topmodel komen om het tienjarig bestaan van de iPhone te vieren. Eén van de extra’s die dat model zou krijgen, is een OLED-scherm.

OLED is een veel interessantere technologie dan LCD omdat het minder energie verbruikt en voor mooiere kleuren zorgt. Het is echter ook een moeilijkere technologie om te maken, zeker voor een bedrijf als Apple dat zo’n 200 miljoen toestellen per jaar verkoopt.

105 euro per OLED-scherm

Normaal werkt Apple met LG voor de levering van zijn schermen, maar die hun productiecapaciteit van OLED-schermen zal pas in 2019 groot genoeg zijn om voldoende iPhones te kunnen maken. Wereldwijd is er maar één producent die voldoende zo’n schermen kan maken … en dat is grote concurrent Samsung.

Daarvan lijkt Samsung te profiteren want het laat Apple serieus betalen voor die schermen. Terwijl Apple normaal gezien zo’n 40 euro betaalt voor een LCD-scherm, vraagt Samsung ongeveer 105 euro voor een OLED-scherm. Het lijkt dan ook niet meer dan logisch dat Apple die prijs zal doorrekenen aan iedereen die een iPhone wil kopen. Verwacht je dus maar een serieus prijskaartje.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…