Samsung maakt nieuwe Galaxy S8 en S8+ bekend en ze zien er prachtig uit

Samsung maakt nieuwe Galaxy S8 en S8+ bekend en ze zien er prachtig uit

Samsung had een hele hoop goed te maken. Ontvlammende smartphones zijn dan ook niet super voor je imago. Hun nieuwe smartphones zouden dus wel eens erop of eronder kunnen zijn voor Samsung. En vandaag stelden ze op hun Unpacked-event die nieuwe smartphones ook voor: de Galaxy S8 en, het grotere broertje, de S8+.

Er werd heel lang naar uitgekeken. Samsung zou met heel straffe nieuwe smartphones moeten komen om al die geleden imagoschade toch iet wat goed te maken. En op het eerste gezicht lijken ze dat met de magnifieke S8 en S8+ ook te doen.

Groter is beter

Groter is beter, moeten ze gedacht hebben. Want de nieuwe Samsung-flagships zijn met hun 5.8 en 6.2 inch schermen groter dan eender welke Galaxy S die ze ooit hebben gemaakt. En reken daar ook maar de Galaxy Notes bij. Enorm groot dus, maar door hun befaamde gebogen randen liggen ze wel goed in de hand en voelen ze niet zo groot aan.

Een van de eerste dingen die je opmerkt, is de home-button. Of misschien net niet, want fysiek is die er niet meer. Die zit nu gewoon in de display. Daarmee verdwijnt dus ook de vingerafdrukscanner van de voorkant naar de achterkant. Al is de plaatsing ervan een beetje raar en is het helemaal niet zo makkelijk als bij de S7.

De nieuwe Samsung-smartphones zullen uiteraard sneller zijn, maar misschien belangrijker is de batterijduur die er enorm op is vooruitgegaan. Zo zouden ze 40 procent minder energie verbruiken als ervoor. En Samsung bevestigt het nog maar eens, deze gaan echt niet ontploffen hoor.

De camera valt tegen

Het grootste minpunt is de camera. Die heeft geen superzware update gekregen ten opzichte van de S7 en lijkt zo wat achterop te hinken als je ‘m vergelijkt met die van andere high-end smartphones. De front-camera is wel geüpdatet, en dat heeft zo zijn functie.

Want beide camera’s zouden perfect samenwerken met een ander groot nieuwtje aan de S8: de assistant Bixby. Naast een veel geavanceerder werking dan andere assistants, zou Bixby ook heel goed beelden kunnen analyseren. Zo zou het objecten kunnen herkennen en er extra informatie over opzoeken, zoals bijvoorbeeld waar je bepaalde items kan kopen. Hoe Bixby echt werkt, valt nog af te wachten. Al lijken dit toch stappen in de goede richting.

De geupgrade front-cam komt ook van pas bij een andere nieuwe functie: de face-unlock. Je kan nu naast met je vingerafdruk en een scan van je iris, de smartphone ook unlocken door je gezicht te laten scannen. Minder veilig, zegt Samsung, maar wel heel handig.

Afwachten

Veel sterke punten dus, met als meest in het oog springende het magnifieke design. Maar voor elke upgrade lijken ze ook wel ergens een toegeving te hebben gedaan. We hebben de smartphones echter nog niet zelf in onze handen gehad dus zouden deze ‘mankementjes’ misschien minder erg kunnen zijn dan op het eerste gezicht verwacht. Afwachten dus.

Naar de kostprijs is het nog wat raden, maar ze zouden alvast beschikbaar zijn vanaf 21 april.

Newsmonkey is op dit ogenblik de smartphones aan het uittesten in Londen en we zullen binnenkort dan ook met een gedetailleerde review komen. Dus kijk daar zeker naar uit!

Gesponsorde artikelen