Samsung stelt indrukwekkende Note8 voor en wij mochten hem exclusief testen

Samsung stelt indrukwekkende Note8 voor en wij mochten hem exclusief testen

In New York is vandaag het nieuwste topmodel van Samsung voorgesteld. De Note8 is volgens hen een smartphone voor “mensen die grotere dingen willen doen” en met zijn grote scherm, verbeterde camera en vele andere nieuwe functies is dat niet gelogen. Wij mochten de Note8 exclusief testen en waren onder de indruk … al is de prijs niet min.

We kunnen de Samsung Galaxy Note8 niet voorstellen zonder nog eens het verhaal te doen van zijn voorganger. De Note7 vloog vorig jaar bij meerdere gebruikers spontaan in brand. Samsung riep de toestellen terug, probeerde ze snel te herstellen, maar het probleem bleef bestaan. Uiteindelijk moest het toestel uit de handel genomen worden.

Daardoor is het voor fans van de Note-reeks in België al geleden van de Note4 in 2014 dat ze hun geliefde smartphone konden kopen. De Note5 is namelijk niet uitgekomen in Europa. Dat wachten wordt gelukkig beloond met wat waarschijnlijk de beste smartphone op de markt is. “De passie onder Note-gebruikers is groot. Zij zijn een blijvende inspiratiebron voor ons. Wij hebben de nieuwe Note voor hen ontworpen”, zei Dieter Reyntjens, Marketing Manager Mobile van Samsung België, dan ook op de voorstelling van de Note8.

Groot scherm zonder randen

Het meest opvallende aan de Samsung Galaxy Note8 is het grote scherm. De randen zijn bijna volledig verdwenen en het scherm is 6,3 inch groot. Toch is de Note8 niet té groot en heb je niet het gevoel dat hij voortdurend uit je hand zal vallen. Bovendien is het toestel volledig waterdicht en kan je hem ook perfect bedienen als hij nat is.

Een ander sterk punt van de Note8 is de camera. Achteraan zit een dual camera met tweemaal 12 MP en optische beeldstabilisatie in beide lenzen, een unicum. Even testen leert ons dat dat vooral bij weinig licht zorgt voor veel helderdere foto’s. Ook zaken die ver staan, zijn veel duidelijker op de foto’s van de Note8 in vergelijking met andere toestellen. De frontcamera heeft 8 MP.

Bedienen op desktop

Toch mikt Samsung nog altijd vooral op de heel intensieve gebruiker die echt alles uit zijn toestel wil halen. Daarom is de Note 8 ook compatibel van een DeX dock. Als je daar je toestel op aansluit, kan je het bedienen op je desktop. Door de zware processor van 6GB ram werkt dat heel vlot. Zo wordt een laptop in veel gevallen overbodig.

Ook de typische S Pen is terug bij de Note8 met meer functies. Daar waar de stylus vroeger meer een gadget was, is hij nu heel nuttig geworden. Door op je lockscreen te dubbeltikken, kan je onmiddellijk iets beginnen schrijven dat zichtbaar blijft op je scherm. Gedaan met snel iets op je hand te schrijven dus.

Samsung introduceert ook een nieuwe vertaalfunctie in zijn S Pen. Klik op een tekst en die wordt direct vertaald naar de taal die je wilt.

Strengste batterijtesten uit smartphone-industrie

De beruchte batterij is 3.300 mAh en zou deze keer niet voor problemen mogen zorgen. Hij is namelijk onderworpen aan de strengste testen in de smartphone-industrie om een nieuw debacle zoals met de Note7 te vermijden.

De Samsung Galaxy Note8 komt op de markt voor 999 euro en is verkrijgbaar vanaf 15 september in Midnight Black en Maple Gold, vijf weken later volgt de kleur Deepsea Blue. Als je voor 14 september een preorder plaatst, krijg je de DeX er gratis bij.

Gesponsorde artikelen