Samsung stelt nieuwe Galaxy Note9 voor: S Pen, razendsnelle prestaties en intelligente camera

Samsung stelt nieuwe Galaxy Note9 voor: S Pen, razendsnelle prestaties en intelligente camera

Samsung, de grootste smartphonefabrikant ter wereld, brengt een nieuwe toestel uit: de Galaxy Note9. Hun nieuwe premium smartphone is ontworpen om razendsnelle, nauwkeurige prestaties te verrichten, beschikt over een nieuwe S Pen, waarmee je vanop afstand de Note9 kan besturen, en de meest intelligente camera van Samsung tot nu toe. Vanaf 24 augustus is het toestel in ons land verkrijgbaar. Prijskaartje: 999 euro.

Serge Vandriessche, Algemeen Directeur Mobiel van Samsung België, laat op de persconferentie ter gelegenheid van de aankondiging van de Samsung Galaxy Note9 weten dat “de Galaxy Note altijd hun paradepaardje geweest is op het gebied van premium technologie en baanbrekende innovaties”: “De Galaxy Note9 zet die lijn op alle vlakken voort op de gebieden performance, power en intelligentie. Of we het nu hebben over werk of entertainment, met de Galaxy Note9 haal je alles uit je drukke leven.”

Krachtpatser van een smartphone

Dat de Galaxy Note9 een krachtpatser is, is een understatement. Zo beschikt het toestel over een 4.000 mAh batterij. Daarmee kan je maar liefst 24 uur aan één stuk bellen, praten, gamen en zwaardere apps gebruiken.

Met zijn 10 nm processor is de Galaxy Note9 verder een extreem krachtige smartphone. Met de snelste netwerksnelheden van het moment (tot 1.2 gigabit per seconde) kun je streamen en downloaden zonder haperingen. Om de smartphone te koelen, bevat de Galaxy Note9 een Water Carbon Cooling systeem dat Samsung zelf ontwikkelde.

Revolutionaire S Pen

Kenmerkend voor de Galaxy Note9 is de S Pen als accessoire. Ooit was zo’n pennetje nog een tool voor schrijven en tekenen, maar de S Pen heeft verschillende, hoogtechnologische functies. Zo kan je er een selfie of foto mee nemen van op afstand zonder selfiestick en zonder extra aandacht te moeten besteden aan de positie van je hand op je smartphone.

De S Pen biedt ook de mogelijkheid om vlot en met gemak dia’s te presenteren tijdens een vergadering. Alsof dat nog niet genoeg is, heb je ook de optie om eenvoudig video’s te laten afspelen en te pauzeren. De S Pen steunt voor die functies op de technologie van Bluetooth Low-Energy (BLE). Developers kunnen later dit jaar ook apps maken, waar bovenstaande functies met de S Pen in geïntegreerd zitten.

Verbluffende cameratechnologie

De smartphones van Samsung staan bekend om de vooruitstrevende cameratechnologie. Voor de Note9 hebben ze bij Samsung verder gebouwd op die technologie. Het toestel beschikt over de slimste camera die Samsung tot nu toe ontwikkelde. De camera herkent beelden, zoals achtergrond en onderwerp, en verdeelt die onder in twintig categorieën. Op basis van zo’n categorie optimaliseert de scene optimizer de foto. Het resultaat is een verbluffend, levensecht beeld met sprekende kleuren.

Bovendien laat de Galaxy Note9 je via foutdetectie weten als er iemand met zijn ogen knippert. Zo kan je meteen een nieuwe foto maken. Dit gebeurt ook als het beeld wazig is, er iets op de lens zit of als een achtergrondlicht de kwaliteit van het beeld vermindert.

De camera op de Galaxy Note9 beschikt ook nog over geavanceerde ruisonderdrukking en een Dual Aperture-lens. De camera past zich, net als het menselijk oog, automatisch aan lichtomstandigheden aan. Zo maak je met de Galaxy Note9 altijd glasheldere foto’s.

De camera lijkt eigenlijk erg op die van de Galaxy S9+.

Redelijk prijzig

De nieuwe modellen van Samsung beschikken over het Infinity Display. Dat designkenmerk geeft de Galaxy Note9 het grootste edge-to-edge display van alle Notes en het 6,4 inch Super AMOLED Infinity Display verzekert je van een meeslepende kijkervaring. De stereo speakers zijn getuned door AKG, wat ervoor zorg dat je meer bas en een vollere klank hebt dan bij een doorsnee smartphone.

Ook qua beveiliging is de Note9 verbluffend. Zo beschikt de smartphone, naast gezichtsherkenning om het toestel te vergrendelen, als eerste smartphone over irisherkenning.

De prijs is met 999 euro voor de versie met 128 GB interne opslag en maar liefst 1.249 euro voor de 512 GB-versie. Verder heb je nog de mogelijkheid om een SD-kaart in het toestel te steken.

Pre-order

Ook qua beveiliging mag de Note9 zich zonder schroom een paradepaardje noemen. Zo is de smartphone uitgerust met Samsungs beveiligingssysteem Knox en tal van biometrische veiligheidsopties, zoals scannen (vingerafdruk, iris) en gezichtsherkenning.

Voor mensen die hun oude toestel inruilen en de Galaxy Note9 vooruitbestellen, geldt een pre-ordervoordeel van 9 tot 23 augustus. Lever je oude smartphone in en krijg 100 euro en de inruilwaarde van je smartphone als korting op een nieuwe Note9. Ruil je een oude Galaxy Note in, dan ontvang je 200 euro in plaats van 100 euro.

Gesponsorde artikelen