Samsung stelt smartphone met opvouwbaar scherm voor

Samsung stelt smartphone met opvouwbaar scherm voor

Samsung heeft op de Samsung Developer Conference 2018 een prototype voorgesteld van een smartphone met een opvouwbaar scherm. Het toestel is nog niet te koop, maar de productie zou binnen dit en enkele maanden opgestart kunnen worden. 

Na er lang over te spreken, heeft Samsung het dan eindelijk getoond: de langverwachte smartphone met een opvouwbaar scherm. Op de Samsung Developer Conference 2018 stelde het een prototype voor van het opvouwbare scherm. Je kan dit toestel opvouwen waardoor je kan kiezen tussen een klein of een groot scherm.

Infinity Flex Display

Met het opvouwbare scherm combineert Samsung de grootte van een tablet met de compactheid van een smartphone. Zo kan het toestel in je broekzak, maar kan je het, wanneer je een film wil kijken, openklappen en kijken op een groter scherm. Wanneer het scherm opengevouwen is, zal het een diameter hebben van 7,3 inch, oftewel zo’n 18,5 cm. Is het dichtgevouwen, dan is het niet groter dan een gewone smartphone.

Een ander voordeel van het opvouwbare scherm is dat je op hetzelfde moment drie verschillende apps kan gebruiken. De schermen zijn ook op elkaar ingesteld waardoor je naadloos van grootte kan wisselen.

Prototype

Voor je je haast naar de winkel om deze smartphone aan te kopen, moeten we je toch even tegenhouden. Het toestel dat op de conferentie werd voorgesteld, is namelijk niet te koop. Het gaat om een prototype om de nieuwe technologie te tonen.

Wanneer je een smartphone met een opvouwbaar scherm zal kunnen kopen, is dus nog niet geweten. Ook over de prijs van het toestel is nog niets geweten. Maar volgens Samsung zou alles in de komende maanden klaar zijn om de productie op te starten.

Toestellen die je wel kan krijgen zijn de Samsung Galaxy Note9 en de goedkopere Samsung Galaxy J6+ en J4+. De Samsung Galaxy Note9 is te koop vanaf 949 euro, voor de J6+ betaal je 195 euro en de J4+ kost 179 euro.

Gesponsorde artikelen