Samsung werkt aan slimme koffer die je niet meer moet inchecken op luchthaven

Samsung werkt aan slimme koffer die je niet meer moet inchecken op luchthaven

Technologiereus Samsung werkt momenteel samen met kofferfabrikant Samsonite aan slimme koffers. Reizigers zullen die aan de hand van een gps-chip kunnen volgen, meldingen ontvangen als die ergens geopend worden, en de koffers zouden ook niet meer ingecheckt moeten worden.

Volgens The Daily Mail werken Samsung en Samsonite voor de ontwikkeling van hun slimme koffer samen met enkele vliegtuigmaatschappijen, waaronder KLM, Air France, Lufthansa en Emirates. De koffers zouden in samenwerking met die carriers op de markt komen, en dat zou heel wat voordelen opleveren. Zo zou de koffer zich automatisch kunnen inchecken, of moeten kunnen melden wanneer het zich op de bagageband bevindt.

Automatisch inchecken

De twee bedrijven werken met de luchtvaartmaatschappijen nu samen aan een systeem waarmee de koffer zichzelf kenbaar kan maken aan de luchthaven. Je zou als reiziger dan gewoon je koffer ergens op een band moeten zetten, en via de chip wordt automatisch alle informatie doorgegeven: de details van de reizigers, de reisbestemming, … Van zodra de koffer succesvol is ingecheckt, ontvangt de eigenaar op zijn smartphone een automatisch gegenereerd bericht. Zo zou je al helemaal niet meer aan een balie moeten aanschuiven, aangezien je jezelf al vooraf via internet kan inchecken.

Die nieuwe generatie koffers zal waarschijnlijk wel nog niet voor morgen zijn. Er zijn namelijk nog een aantal obstakels die overwonnen moeten worden. Naast de luchtvaartmaatschappijen moeten ook alle luchthavens wereldwijd hetzelfde systeem in gebruik nemen, en alleen al die uitrol kan een tijdje duren. Maar dat er vraag is naar slimme koffers, wist BlueSmart Technologies vorig jaar al aan te tonen. Het bedrijf haalde via IndieGogo maar liefst 2,1 miljoen dollar op voor hun slimme handbagage.

Gesponsorde artikelen