Sarah Silverman doet nieuwe #metoo-onthullingen over komiek Louis C.K.

Sarah Silverman doet nieuwe #metoo-onthullingen over komiek Louis C.K.

Er is een nieuw element opgedoken in de #metoo-hetze rond komiek Louis C.K. Zo heeft de comédienne Sarah Silverman onthuld dat ze de man toeliet om voor haar neus zichzelf te betasten.

Sarah Silverman heeft op de radio aan Howard Stern verklapt dat ze haar collega Louis C.K. vroeger soms toeliet om in haar aanwezigheid te masturberen. “Toen we jong waren en hij vroeg dat zei ik soms ‘f*ck ja, dat wil ik zien’”, zei Silverman. “Dat is niet hetzelfde zoals bij de andere vrouwen die het nu hebben over wat hij bij hen deed. Hij had mij niets aan te bieden. Wij waren gewoon vrienden. Maar soms wou ik dat dus zien. Het was fantastisch. Soms zei ik ‘f*ck nee, vies’ en gingen we pizza halen.”

Ondertussen heeft Silverman zich voor de uitspraken geëxcuseerd aan de slachtoffers.

Louis C.K. kwam ongeveer een jaar geleden onder vuur te liggen nadat hij tussen eind jaren 90 en 2005 vrouwen bestookt had met grensoverschrijdend seksueel gedrag. Vijf vrouwen stapten vorig jaar naar de Amerikaanse krant The New York Times omdat hij wou masturberen in de aanwezigheid van vrouwen die voor hem werkten.

‘Slappe’ verdediging

Maar het gaat nog verder. Het lijkt zelfs alsof Silverman Louis C.K. zat te verdedigen. “Het is allemaal zo zwart-wit totdat de ‘slechterik’ iemand is die je graag hebt”, zei ze. “Ik geloof dat hij spijt heeft, ik geloof dat hij terug kan komen. Ik wil gewoon dat hij erover praat op het podium. Komieken doen niet graag wat anderen hen zeggen dus hij gaat dit op eigen houtje moeten uitklaren.”

“Ik zeg niet dat wat hij deed oké was. Ik zeg gewoon dat er dingen veranderd zijn toen hij invloedrijk werd in het comedy circuit. Hij voelde zich dezelfde persoon, maar de dynamiek was anders en het was niet oké.”

EPA

20 keer bij zus

De jongste maanden doet Louis C.K. weer kleine optredens in New Yorkse clubs. Sommige mensen uit het publiek waren daar niet mee gediend. Silverman vindt het een goede zaak dat Louis C.K. terug op het podium staat. “Ik zeg niet dat iedereen opnieuw fan moet worden van Louis”, zegt ze.

Volgens Variety heeft Louis C.K. zichzelf maar liefst 20 keer bevredigd in de aanwezigheid van Laura Silverman, de zus van Sarah Silverman. Dat gebeurde voor hij bekend was. Ze beschreef de manier waarop die dat deed als “niet crimineel, maar compulsief, grof en vies”.

epa

Gesponsorde artikelen