Say WHAT? Joey had met Dawson moeten eindigen, in plaats van met Pacey??

Het is alweer even geleden, maar als de dag van gisteren kunnen we ons herinneren hoe Joey Potter na zes seizoenen Dawson´s Creek uiteindelijk met Pacey Witter verder gaat in plaats van met haar BFF en eerste jeugdliefde Dawson Leery. Tot groot verdriet van sommige fans, die dat liever andersom zagen. Nu twaalf jaar later, op een reünie bij ATX Television Festival, onthullen de schrijvers van de serie dat Joey eerst helemaal niet met Pacey zou eindigen.

Want Joey Potter (de grote doorbraak voor de toen 19-jarige Katie Holmes) had eigenlijk aan het einde van de serie weer terug in de armen van BFF Dawson (James van der Beek) moeten belanden. Lange tijd wilden de schrijvers de serie als een ´girl-next-door´-liefdesverhaal afsluiten.

Voor degenen die Dawson´s Creek niet (goed) kennen: Katie Holmes speelde Joey, een zestien-jarig meisje die moest kiezen tussen twee beste vrienden – Dawson en Pacey – die beiden dolverliefd op haar waren. Zes seizoenen lang, van 1998 tot en met 2003, waren duizenden jongeren over de hele wereld in de ban van de smeuïge liefdesperikelen tussen deze high-school vriendengroep.

´Ik heb me bedacht´

“Voor ons was het altijd duidelijk dat Joey en Dawson uiteindelijk bij elkaar zouden komen. Totdat halverwege, Kevin me belde en zei, ´Ik heb me bedacht´”, bekent schrijver Paul Stupin op het ATX Television Festival in Austin afgelopen zaterdag.

De schrijver Kevin Williamson was juist begonnen met schrijven van het scenario over Dawsons en Joey´s romantisch einde, toen hij zich realiseerde dat dit gewoon niet meer paste bij de serie. “Misschien had het gepast bij de serie toen we begonnen, maar Dawson´s Creek heeft zich ontwikkeld en is veranderd. De serie moest een twist worden op het tienergenre, het moest verrassend, eerlijk en echt zijn en iets zeggen over soul mates en wat soul mates van elkaar kunnen zijn.”

Zielsverwanten

“Zielsverwanten vinden we ook onder vrienden. Het hoeft niet altijd liefde te zijn”. Daarom besloten de schrijvers Joey en Pacey bij elkaar te brengen. Als je de serie na de laatste aflevering verliet, waren ze een familie en kreeg iedereen wat hij wilde. Iedereen was voldaan en blij.” En ze leefden nog lang en gelukkig.

Back to memory lane: Joey en Pacey

Meer
Lees meer...