Left Right
scrollTop top

Say whut?! Maleisië belaagt topturnster omdat haar pakje haar ´privé-plekken´ blootlegt


Say whut?! Maleisië belaagt topturnster omdat haar pakje haar ´privé-plekken´ blootlegt

Topturnster Farah Ann Abdul Hadi uit Maleisië kreeg afgelopen dagen het hele land over zich heen. Ze won een dikke gouden plak, maar in plaats van een trots onthaal, stortten op social media duizenden mensen zich furieus op het arme meisje. De reden … haar turnpakje zou veel te veel van haar ´privé-plekken´ blootleggen. Gelukkig namen wereldwijd mensen het direct voor haar op. Ze richtten zelfs een officiële Facebookpagina voor haar op.

Van een beetje bloot bij turnsters kijken velen niet op. Maar in Maleisië dus nog wel. Dat bleek maar weer nadat de Maleisische televisiezender Buletin TV3 een foto op Facebook plaatste van Farah in actie, omdat ze een gouden medaille had gewonnen tijdens de Southeast Asia Games. Binnen enkele seconden kwam de ene hate-comment na de andere binnen. Ook vele moslimleiders konden zich niet inhouden. Haar schaamstreek – oftewel haar ´privé-plek´ volgens de Maleisiërs – zou namelijk veel te onthullend in beeld zijn gebracht, terwijl de islam dat verbiedt. De post is zelfs van Facebook verwijderd.

Hate-comments overruled

Maar mensen blijken zo slecht nog niet. Duizenden mensen van over de hele wereld overspoelden Farah met felicitaties en gelukwensen op Facebook om de hate-comments te overrulen. Ook op Twitter onder #FARAHnatics komen voortdurend steunbetuigingen binnen.

F#CK alle haters!

Trek je vooral niks aan van de conservatieve regels

Laat atleten met rust!

Vliegtuigen kan Maleisië niet vinden, maar een sportpakje wel

De turnster is een inspiratie voor anderen geworden

Farah bedankt iedereen voor de steun op de voor haar opgerichte Facebook-pagina

Zie hier de volledige oefening waarvoor Farah de gouden plak won


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…