Say wut? Jordan Lukaku komt met meest belachelijke uitleg ooit over 1 jaar rijverbod: “Schuld van Anderlecht, dat mij snelle auto gaf”

Say wut? Jordan Lukaku komt met meest belachelijke uitleg ooit over 1 jaar rijverbod: “Schuld van Anderlecht, dat mij snelle auto gaf”

Als je dacht dat je ondertussen alles had gehoord van belachelijke uitleg voor overdreven snelheid met de auto, dan is er altijd Jordan Lukaku. De jongere broer van voetbalster Romelu heeft een vol jaar rijverbod aan z’n broek, en dat was de schuld van… z’n voetbalclub Anderlecht.

“Het management van voetbalclub Anderlecht is medeverantwoordelijk voor zijn gevaarlijke rijgedrag. Wie geeft een snelle Mercedes aan een jongen van 18 met een voorlopig rijbewijs?” Jordan Lukaku en z’n advocaat Pascal Nelissen Grade zijn wel héél origineel in hun verdediging. Gisteren werd de voetballer van KV Oostende veroordeeld tot één jaar rijverbod en 2.880 euro boete, zo schrijft Het Laatste Nieuws.

Wat hij op een paar maanden uitstak met z’n Mercedes ML 220 was dan ook niet min: Op 17 december 2013 bij de afrit Brugge geflitst aan 172 per uur. Op 2 februari 2014 aan 162 per uur in Oostkamp. En in april 2014 opnieuw in Oostkamp aan 172. En nog leuker: z’n voorlopig rijbewijs was niet meer geldig, de jongeman reed dus rond zonder vervoersbewijs.

“Hij heeft al een nieuwe Range Rover gekocht”

Niet dat hij z’n rechtszaak tot nu toe echt goed heeft aangepakt: eerst was hij veroordeeld bij verstek door de politierechtbank van Brugge, hij kwam niet opdagen bij die zitting. Daar lachen ze doorgaans niet mee. Maar Lukaku en z’n advocaat zien de voetballer “niet als de enige schuldige”. “Ook de managers en de clubs in de voetbalwereld zijn mee verantwoordelijk voor zijn gevaarlijk rijgedrag. Op zijn achttiende kreeg Jordan bij voetbalclub Anderlecht een snelle Mercedes, terwijl hij nog maar een voorlopig rijbewijs had. Onverantwoord. Hij kreeg alles in de schoot geworpen.”

Helemaal hallucinant werd het toen de advocaat suggereerde dat Anderlecht z’n jonge spelers tijdens hun opleiding “beter ook een cursus verkeer geven, naast promotiecampagnes zoals ‘Say no to racism‘.” De advocaat wierp ook een heel nieuw licht op de geldboete van 2880 euro, toch een forse som: “Wat zou een geldboete hem trouwens nog kunnen bijbrengen? Hij verdient veel meer dan wij allemaal samen. Wat kan zo’n boete hem dan schelen? In plaats van te sparen, heeft hij intussen al een nieuwe Range Rover gekocht.” Hij vroeg de rechtbank om Lukaku als straf “een verkeerscursus” te laten volgen.

De politierechtbank oordeelde dat die Range Rover toch een jaar op stal gaat. Na veroordelingen van 15 dagen rijverbod en 600 euro boete wegens overdreven snelheid, 8 dagen rijverbod voor te snel rijden in Brussel en 7,5 maand rijverbod en 2.400 euro boete na aan 175 per uur voorbij de trajectcontrole in Wetteren te rijden, was dat niet meer dan logisch. De rechter voegde er nog één ding aan toe: “Volgende keer krijg je een effectieve gevangenisstraf. Dan is het voor jou fin de carrière.”

Gesponsorde artikelen