‘Scarface’ krijgt reboot met scenario van gebroeders Coen en Luca Guadagnino als regisseur

Luca Guadagnino
Isopix

Call Me By Your Name-regisseur Luca Guadagnino zal een herwerking van de cultfilm Scarface uit 1983 regisseren. Het scenario daarvoor is van de hand van de boers Joel en Ethan Coen.

De gangsterfilm Scarface uit 1983 is een ware cultklassieker. Oliver Stone zorgde toen voor het scenario, de regie was van Brian De Palma en uiteraard was de hoofdrol voor Al Pacino. Toch is ook deze film een herwerking van een gelijknamige film uit 1932.

Lange voorgeschiedenis

De eerste pogingen om een volgende reboot te maken dateren al uit 2011. Toen maakte Universal Pictures bekend dat het werkte aan een nieuwe versie van Scarface. Martin Bregman, producer van de film uit 1983, werd ook deze keer aangeduid als producer. David Ayer (The Fast and the Furious, Suicide Squad …) moest voor het scenario zorgen en David Yates (Harry Potter) was genoemd als regisseur.

In 2014 dook dan ineens de naam van Pablo Larraín (Jackie) op als regisseur en die van Paul Attanasio (Homicide: Life on the Street) als scenarist. In 2016 was het de beurt aan Antoine Fuqua (Training Day, Olympus Has Fallen, Southpaw …) als regisseur, Terence Winter (The Wolf of Wall Street) als scenarist en Diego Luna (Y Tu Mamá También, Rogue One, Narcos: Mexico …) als hoofdrolspeler. Beide projecten stierven echter een stille dood.

Luca Guadagnino

In 2017 doken Joel en Ethan Coen voor het eerst op als scenaristen. Aanvankelijk werd daarbij nog altijd Fuqua genoemd als regisseur, maar deze week maakte de website Variety bekend dat Luca Guadagnino de regie voor zich zou nemen. De film zal geproducet worden door Dylan Clark Productions, bekend van de meest recente Planet of the Apes-triologie.

Het verhaal zou geen exacte kopie zijn van de film uit 1983, maar wel opnieuw draaien rond een migrant die het wil maken in het criminele milieu. Deze keer speelt alles zich af in Los Angeles .

Voor Guadagnino zou Scarface zijn eerste blockbuster zijn. De Italiaan brak in 2017 door met het prachtige Call Me By Your Name, waarvoor hij een Oscar-nominatie in de wacht sleepte. Daarna maakte hij een reboot van de horrorfilm Suspiria en momenteel legt hij de laatste hand aan de HBO-reeks We Are Who We Are.

Gesponsorde artikelen