Schattigste moment van de dag: eerste Humboldtpinguïnkuikentje van 2018 kruipt uit z’n ei

Schattigste moment van de dag: eerste Humboldtpinguïnkuikentje van 2018 kruipt uit z’n ei

Nog op zoek naar iets om je werkdag mee te verzachten? Wat dacht je dan van dit pinguïnkuikentje dat het levenslicht ziet? De zoo van Oregon mocht het eerste kuiken van 2018 verwelkomen, maar wie ze eens in het echt wil bekijken, kan terecht in de zoo van Planckendael. 

Bekijk hier de beelden van de pinguïn die uit z’n ei kruipt!

De Humboldtpinguïn woont normaal in de zuidelijkste gebieden: Peru en Chili dus. Ze zijn grijszwart met een zilverwitte buik, een zwarte streep over de borst en een witte wenkbrauwstreep. Humboldtpinguïns leggen in het wild vaak twee eieren, die door de beide ouders worden uitgebroed onder de grond. Dat duurt zo’n 32 dagen.

50.000 over

Dit kuikentje is nu nog heel erg klein, maar wordt tot zo’n vijftig centimeter groot. In Planckendael bestaat ook een Humboldtpinguïnpopulatie, zo kan je ze in het echt gaan bewonderen. Er zijn nog 50.000 Humboldtpinguïns in de vrije natuur te vinden.

In de zoo van Oregon werden al eerder zo’n kleine 200 pinguïns geboren. Op dit moment zijn er nog twee paren pinguïns die op één of twee eieren broeden. De zoo hoopt dus een bende kleine pinguïns te hebben voor het broedseizoen over is.

Gesponsorde artikelen