Schieten met tampons: deze gloednieuwe ‘menstruatiegame’ is té grappig

Bweik regels, bweik buikpijn en bweik tampons! Nope, er is echt niets fijn aan deze maandelijkse marteling. Maar wat als je nu eens een game zou bouwen rond menstruatie? Twee middelbare scholieren voegden de daad bij het woord, en zo werd Tampon Run geboren: een game waarin je de tampons letterlijk in het rond mag schieten. Ongebruikte weliswaar.

Tampon Run lijkt redelijk hard op een doorsnee schietspelletje, maar in plaats van je vijand neer te knallen met een geweer, moet je ze proberen te raken met een… *verrassing* … tampon! Wil je niet zonder munitie komen te zitten, moet je onderweg op en neer springen om je voorraad aan te vullen. That’s it!

Creatieve breinen achter de geweldige game zijn Andre Gonzales en Sophie Houser, twee middelbare scholieren uit New York. Ze ontwikkelden hun hilarische Tampon Run als eindopdracht voor het Girls Who Code Program: een zomercursus waarin jonge vrouwen worden aangemoedigd om de stap naar de tech industrie te zetten.

Game met een boodschap

Maar hun spelletje is meer dan entertainment, de vrouwen hopen een duidelijk signaal te geven: “Hoewel het concept van de game op het eerste gezicht vreemd lijkt, is het nog veel vreemder dat onze maatschappij geweld en geweren heeft genormaliseerd door videogames”, aldus Gonzales en Houser in de introductie van hun game. “En dat terwijl tampons en maandstonden nog steeds onbespreekbaar zijn.”

Can’t wait? Via deze link kan je hun geweldige game zelf uittesten. Enjoy!

Meer
Lees meer...