Schieten we binnenkort weer op nazi’s? Nieuwe Call of Duty zou opnieuw over WOII gaan

Schieten we binnenkort weer op nazi’s? Nieuwe Call of Duty zou opnieuw over WOII gaan

De jaarlijkse Call Of Duty-game is nog niet aangekondigd, maar de kans is groot dat het spel over de Tweede Wereldoorlog gaat. Na de mindere verkoop van de futuristische games moeten de makers terug naar hun roots. En er zijn gelekte foto’s.

Op een imgur-pagina zijn foto’s van posters en cases opgedoken van wat wel eens de volgende Call of Duty kan zijn. Alles verwijst naar de Tweede Wereldoorlog. De titel zou dan ook Call of Duty: WWII zijn. De pagina linkt ook enkele maal naar een YouTube-video. In de video wordt een e-mail getoond waarin de verschillende foto’s te zien zijn. De foto’s in de video verschijnen vanaf 3 minuten 47.

Traditionele oorlogosvoering

Het is heel waarschijnlijk dat die informatie klopt. De laatste Call of Duty-game verkocht niet goed. De futuristische setting van COD: Infinite Warfare was niet wat de fans wilden. Dus gaat, in de volgende game, het spel terug naar zijn roots: traditionele oorlogsvoering. Dat werd bevestigd door de CEO van Activision.

De verkoop van Games in een reeks is vaak afhankelijk van de kwaliteit van het vorige spel. Call of Duty: Black Ops II uit 2014 was een van de meest succesvolle games tot nu toe. De verkoop van het volgend spel (Ghosts) was goed. De twee recentste games (Black Ops III en Infinite Warefare) deden het heel wat minder goed. Die laatste drie games hadden een futuristische setting.

Activision geeft games ongeveer twee jaar voor ze uitkomen groen licht. Dus de kritiek dat Call of Duty: Ghosts te futuristisch was, zorgde ervoor dat een ze terug naar hun roots moesten gaan. Die roots zijn traditionele oorlogsvoering. En daarbij: hun eerste drie games gingen over de Tweede Wereldoorlog.

Het is wel belangrijk te onthouden dat Activision nog niets heeft bevestigd, en dat het hier om geruchten gaat. We weten pas zeker waarover de nieuwe game gaat, wanneer Activision het aankondigt. Al is COD: WWII heel waarschijnlijk.

Gesponsorde artikelen