Schietpartij Duitsland: minstens 11 doden na aanval op shishabars in Hanau

Schietpartij Hanau Duitsland
Isopix

In de Duitse stad Hanau zijn gisterenavond minstens negen mensen doodgeschoten in twee shishabars. Vanmorgen is het lichaam van de vermoedelijk dader van de schietpartij gevonden bij een inval in zijn huis. Daar vond de politie ook een ander lichaam.

Volgens de lokale politie opende een schutter gisterenavond rond 22 uur het vuur in twee shishabars. De schietpartij vond plaats in Hanau, een gemeente met 90.000 inwoners in Duitsland zo’n 25 kilometer ten oosten van Frankfurt am Main.

Twee schietpartijen

De dader opende eerst het vuur op een bar in het centrum van de stad. Volgens lokale media zouden daar acht of negen schoten zijn gelost. Daarna reed de schutter, vermoedelijk met een donker voertuig, naar een tweede bar ongeveer 2,5 kilometer verder. Ook daar zijn schoten gelost.

In totaal zouden daarbij minstens negen mensen om het leven zijn gekomen. Enkele andere aanwezigen raakten zwaargewond. Over hun toestand is verder niets geweten.

Vermoedelijke dader overleden

Na de schietpartij opende de politie onmiddellijk een klopjacht op de dader. Rond 5 uur deze morgen is de politie de woning van vermoedelijke schutter binnengestormd.

Daar vonden ze zijn levenloze lichaam samen met een ander lichaam. Over de motieven van de dader is nog niets geweten.

Gesponsorde artikelen