Schietpartij in bar in Californië: 13 doden onder wie schutter

Schietpartij in bar in Californië: 13 doden onder wie schutter

In de stad Thousand Oaks in de Amerikaanse staat Californië heeft een man in een bar het vuur geopend op bezoekers. De dader zou minstens dertig keer geschoten hebben. Volgens Amerikaanse media zijn er “minstens 12 doden” gevallen.

De schietpartij vond plaats in de Borderline Bar & Grill in Thousand Oaks. De schutter zou eerst een bewakingsagent neergeschoten hebben. Daarna zou hij verschillende rookbommen gegooid hebben en dan is hij beginnen te schieten.

Ook de adjunct van de lokale sheriff zou overleden zijn. Agenten zagen dat iedereen in de bar zich verstopt had.

Dat meldt de Amerikaanse televisiezender ABC. De situatie zou nog niet onder controle zijn. De autoriteiten zijn op zoek naar minstens één schutter. In de bar stond een country-avond voor studenten gepland. Thousand Oaks ligt zo’n 60 kilometer ten westen van Los Angeles. Op het ogenblik van de schietpartij was er een optreden aan de gang en waren er honderden mensen in de bar.

De autoriteiten hebben de omgeving van de bar afgezet en een helikopter het luchtruim in gestuurd.

Agenten schreeuwden tegen omstanders dat ze afstand moesten houden.

Zoveelste incident

Het is het zoveelste schietincident in korte tijd. Daarmee komt opnieuw het beleid van de Amerikaanse president Donald Trump op het vlak van vuurwapens onder vuur. Die is voor het vrij dragen van wapens in de VS en heeft felle tegenstanders. In de nasleep van zo’n schietincident laait het debat meestal weer op.

Beelden uit de stad:

Gesponsorde artikelen