Schietpartij in Luik: drie doden, onder wie twee agenten, dader neergekogeld

Schietpartij in Luik: drie doden, onder wie twee agenten, dader neergekogeld

Een gewapende man heeft in Luik twee politieagenten en een voorbijganger doodgeschoten. Daarna gijzelde hij ook nog een vrouw. De man zou intussen neergeschoten zijn door de politie, die massaal ter plaatse was.

Rond half 11 werden er vanochtend schoten gehoord in het centrum van Luik. Een gewapende man heeft twee politieagenten gedood met een mes. Hij stal hun geweer en schoot er een voorbijganger mee dood. Hij vluchtte weg en gijzelde een poetsvrouw in de buurt. De politie laat nu weten dat de man neergeschoten is rond 11 uur in de inkomhal van het Wahalyceum, een middelbare school. De leerlingen van de school krijgen psychologische begeleiding en de school blijft tot en met morgen dicht.

Dat melden RTL, de VRT en de kranten van De Persgroep. De twee politieagenten en de voorbijganger zouden omgekomen zijn. Twee andere politieagenten raakten gewond.

De Franstalige krant La Dernière Heure meldt dat de dader “Allahu akbar” zou hebben geroepen hebben tijdens zijn daden. Over de details van het incident bestaat verder nog niet veel duidelijkheid.

Minister van Binnenlandse Zaken Jan Jambon (N-VA) laat weten dat het crisiscentrum de zaak op de voet volgt. Premier Charles Michel (MR) heeft zijn medeleven betoogd voor de slachtoffers en hun families.

De naam van de dader zou Benjamin Herman zijn. Hij was gekend voor criminele feiten en had sinds giseren een uitgaansvergunning. Dat is vergelijkbaar met penitentiair verlof, maar het is korter in tijd. De dader had al ongeveer tien keer zo’n vergunning gekregen.

Luik zou ondertussen de indruk hebben van een bezette stad. De politie is zwaar bewapend op de been. Er komt een rouwregister en de vlaggen zullen in Luik halfstok hangen.

Er werd een tweede persconferentie aangekondigd om half 6.

Gesponsorde artikelen