Schietpartij in moskee in Oslo: dode gevonden in huis dader

Een schutter heeft een moskee in de Noorse hoofdstad Oslo bestormd en een persoon neergeschoten. De verdachte is opgepakt, ook hij raakte lichtgewond. In het huis van de schutter is het lichaam van een vrouw aangetroffen, het zou om familie van de dader gaan.

De dader is een blanke man van 20, meldt de politie van Noorwegen. Hij zou de moskee bestormd hebben, daarbij brak hij een glazen deur. Een man die in de moskee zat te bidden, zou de dader vervolgens tegengehouden hebben. Eén iemand raakte lichtgewond.

Lichaam vrouw gevonden

De reeds overmeesterde dader werd door de politie opgepakt, nadat hij in het ziekenhuis verzorgd werd. Na het verhoor ging de politie naar zijn huis. Daar werd het lichaam van een vrouw aangetroffen. Het gaat om familie van de man, de politie gaat uit van moord, waarvan de man hoofdverdachte is.

Volgens het hoofd van de moskee had de man drie wapens bij zich: twee shotgun-achtige geweren en een pistool. De politie wilde geen commentaar geven over waarmee de man geschoten heeft.

Offerfeest

Vandaag gaat in de moskeeën het Offerfeest van start. Dan zitten de gebedshuizen vol voor het ‘Grote Feest’. Dat vindt plaats zo’n 70 dagen na de ramadan en het Suikerfeest, da’s het ‘kleine feest’. De politie kijkt dan ook of er meer maatregelen nodig zijn.

Gesponsorde artikelen