Zwaargewonde na schietpartij in Rotterdam: mogelijk Belgische betrokkenen

epa

In de Nederlandse stad Rotterdam is een zwaargewonde gevallen bij een schietpartij. Het slachtoffer is een man van 26 jaar. Na het incident zou een wagen met een Belgische nummerplaat weggereden zijn.

In de Nederlandse stad Rotterdam heeft afgelopen nacht een schietpartij plaatsgevonden vlakbij een café op de Nieuwe Binnenweg. Dat meldt de politie aan de Nederlandse omroep NOS.  Het slachtoffer werd naar het ziekenhuis gebracht. De politie roept getuigen op om zich te melden.

Belgische nummerplaat

Vlak na het schietincident reed een wagen met een Belgische nummerplaat weg. Getuigen melden dat er zo’n tien keer geschoten werd, wellicht met een automatisch wapen. Op het moment van de schietpartij was het erg druk op de Nieuwe Binnenweg. Bovendien zitten er kogelgaten in de gevel van het nabijgelegen café. Over de dader en diens motief is verder nog niets bekend.

Vorige week kondigden de gemeente, het parket en de Rotterdamse politie nog “onorthodoxe maatregelen” aan om het vuurwapengeweld in de stad aan te pakken. In de eerste helft van 2019 waren er in de stad al 72 schietpartijen. Dat zijn er evenveel als in heel 2018.

 

Gesponsorde artikelen