Schitterend! Samson en Gert geven een concert voor volwassenen, en snel zijn is de boodschap

Schitterend! Samson en Gert geven een concert voor volwassenen, en snel zijn is de boodschap

Ga rustig zitten, want hier werden wij toch even wild van: Samson en Gert gaan in het Sportpaleis een concert geven waar alleen volwassenen welkom zijn. Het ideale moment voor iedereen die lang geleden met Samson is opgegroeid om de nostalgie van de jaren 90 nog één keer te beleven. Snel zijn is echter de boodschap, want de tickets zouden wel eens de deur uit kunnen vliegen.

Eind jaren 80 zag Samson het levenslicht, een idee van Gert Verhulst, Hans Bourlon en natuurlijk de originele Samson-stem Danny Verbiest. De pluchen hond mocht eerst Gert vergezellen toen die nog omroeper was op de BRT. In 1990 kregen de twee dan een eigen programma, en de populairste jeugdserie van Vlaanderen was geboren. Reken maar even uit: wie toen vijf à tien jaar oud was, heeft intussen de leeftijd van 32 tot 37 jaar bereikt.

En nadien volgden nog genoeg generaties die nu in hun twintiger jaren zitten, en dus niet meer naar een optreden van Samson en Gert kunnen zonder dat ze intussen zelf een kleine sloeber hebben rondlopen die ze als excuus mogen gebruiken. Geef maar toe, je herkent jezelf hierin. Mogelijk haalde Gert Verhulst het idee bij dat andere succesproject van Studio 100, K3. De afscheidstournee van de meisjes werd na een heuse petitie op Facebook ook voorzien van een unieke avondshow voor volwassenen die ooit allemaal als kind op K3 hebben gedanst.

Tickets nu te koop

Om maar te zeggen dat je je gaat mogen haasten om tickets te versieren voor dit stukje nostalgie. De voorlopig eenmalige show zal ‘Samson en Gert in het Sportpladijs’ heten en gaat, je kan het al raden, door in het Sportpaleis van Antwerpen. Noteer alvast 30 november in je agenda. De show kadert in het feest rond de twintigste verjaardag van Ketnet, hoewel de zender dus jonger is dan Samson en Gert zelf. Tickets zijn nu al te koop via Teleticketservice.

Gesponsorde artikelen