Left Right
scrollTop top

Schokkend! Medewerker van Netflix met kogels doorzeefd terwijl hij set voor Narcos bezoekt


Schokkend! Medewerker van Netflix met kogels doorzeefd terwijl hij set voor Narcos bezoekt

Een bijzonder schokkend bericht van Netflix: een medewerker van de serie Narcos is tijdens het bezoek van een potentiële set in Mexico doodgeschoten. De man was een scout die locaties ging checken voor de filmploeg er komt neerstrijken. Blijkbaar komen ze soms op gevaarlijke plaatsen, want voor Carlos Muñoz Portal liep het verkeerd af. Mexico vreest dat Netflix nu zal beslissen om Narcos in een ander land te gaan filmen.

Netflix heeft de dood van de 37-jarige Portal bevestigd, maar kan nog niets over de omstandigheden van zijn dood zeggen. De tv-dienst biedt z’n medeleven aan de familie van het slachtoffer aan. De man kende Mexico nochtans, want hij heeft voor nog meer tv-programma’s en films locaties op Mexicaans grondgebied gezocht. Zo werkte hij ook mee aan films zoals Man on Fire, Apocalypto van Mel Gibson, en de vierde film van The Fast and Furious.

Dat hij uitgerekend bij een opdracht voor Narcos om het leven komt, is extra schokkend. De serie vertelt het verhaal van Pablo Escobar, de grootste drugsbaron uit de geschiedenis van Colombia. In het derde seizoen gaat Narcos na z’n dood verder. Het maakt duidelijk dat ook in 2017 de drugsoorlog nog altijd hevig woedt. En niet alleen in Colombia, maar ook in Mexico waar drugsbendes de laatste jaren een pak slachtoffers hebben geëist.

Mexicaanse drugsoorlog

Het is dus nog niet zeker dat Portal door een drugsbende is doodgeschoten, maar het is best realistisch dat hij per ongeluk z’n neus in verkeerde zaken heeft gestoken. Volgens een vriend was hij voor Netflix foto’s gaan maken op een potentiële locatie om een scène uit Narcos op te nemen. Enkele uren later werd zijn levenloze lichaam in z’n auto teruggevonden. Hij was met verschillende kogels doorzeefd.

De staat waar hij gevonden werd heet net zoals het land Mexico. Het is één van de gevaarlijkste delen van het land, want in juli alleen al zijn 182 mensen vermoord. Dat is een angstwekkend gemiddelde van 12,2 slachtoffers per 100.000 inwoners. Getuigen zijn er niet, dus mogelijk zal deze moord zoals zovele nooit opgelost geraken.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…