Schokkende beelden van orang-oetan die zich verzet tegen graafmachine

Schokkende beelden van orang-oetan die zich verzet tegen graafmachine

In de nieuwe serie ‘Climate Change: The Facts’ van David Attenborough waren gisteren schokkende beelden te zien van hoe een orang-oetan de strijd aanging tegen een graafmachine om zijn territorium te bewaken. De wildlifedocumentairemaker Attenborough trekt in deze documentaire nogmaals aan de alarmbel. 

Donderdagavond 18 april zond BBC One de documentaire Climate Change: The Facts voor het eerst uit. De beelden werden een tijdje geleden opgenomen en waren gisteren dus voor het eerst te zien. De Britse en Nederlands kijkers waren geschokt na het bekijken van hoe het dier toegetakeld werd. Niet enkel de natuur word leed aangedaan, ook de wilde dieren worden niet gespaard.

We zijn goed bezig hoor. Tegen 2020 67% van wilde dieren verdwenen.

Dierenleed

De bekende wildlifedocumentairemaker, Attenborough, waarschuwt dat er straks niets meer te filmen valt door al het leed dat onze planeet aangedaan wordt. Op de schokkende beelden was er een graafmachine van een palmoliebedrijf te zien dat zijn weg maait door de wouden op zoek naar palmbomen. Terwijl de graafmachine in het rond hakt, duikt er een orang-oetan op die zijn territorium probeert te beschermen. Het palmoliebedrijf zet zijn acties niet stop en blijft voortdoen tot de orang-oetan uitschuift door een tik van de graafmachine en daarna van de boom valt. Schokkende beelden die aantonen hoe erg onze planeet er aan toe is en dat op deze manier doorgaan geen optie is.

Schokkende video van rokende orang-oetan zorgt voor ophef in Indonesische zoo.

Gesponsorde artikelen