Schoten gelost bij Notre Dame in Parijs: agent schiet man neer die hem bedreigde

Schoten gelost bij Notre Dame in Parijs: agent schiet man neer die hem bedreigde

De Franse politie is momenteel bezig met een operatie bij de Notre Dame-kathedraal om Parijs en roept mensen op om weg te blijven. Bronnen binnen de Franse politie melden dat een man een agent zou hebben aangevallen met een hamer, waarop collega’s van de agent de mogelijke dader heeft neergeschoten. Hij is intussen overgebracht naar het ziekenhuis, de politie zegt dat ze de situatie onder controle hebben.

De omgeving van de Parijse kathedraal Notre Dame wordt momenteel afgesloten omdat een man daar een agent zou aangevallen hebben. Volgens bronnen binnen de Franse politie werd de agent aangevallen met een hamer.

De dader werd vervolgens overmeesterd door collega’s van de agent, ze schoten hem neer. Hij werd gewond naar het ziekenhuis gebracht.

De agent in kwestie is gewond, over de gezondheidstoestand van de dader is nog niet veel geweten.

Intussen moeten bezoekers van de kathedraal, zo’n 900 mensen, die binnen waren tijdens het incident, ook daar blijven. Daarna zal die vrij grote massa mensen volgens de politie ‘trapsgewijs’ uit het gebouw zal worden gelaten. Ze zoeken onder andere naar medestanders van de man.

In eerste instantie ontstond er behoorlijk wat paniek toen de politie het plein voor de kathedraal moest ontruimen.

De politie van Parijs heeft laten weten dat “de situatie intussen onder controle is.” De aanval is wel gecategoriseerd als een terreuraanslag.

Gesponsorde artikelen