Schots koppel deelt gratis handgel en mondmaskers uit aan ouderen

In deze hectische coronatijden waar mensen overdreven hamsteren of lockdown-feestjes geven, gebeuren er ook nog goede daden. Het Schotse koppel Asiyah Javed en haar man Jawad zijn daar het perfecte voorbeeld van. Zij stellen de noden en het welzijn van de kwetsbaarste groep, ouderen, voorop.

De Britse krant, The Sun, schonk het koppel de aandacht die ze verdienden. Want de lokale buurtwinkel in Schotland geeft iedereen boven de 65 jaar gratis mondmaskers, antibacteriële handgel en reinigingsdoekjes om zo de ouderen te beschermen tegen het coronavirus. Het virus is namelijk voor de ouderen het gevaarlijkst.

Day Today Express

Gepensioneerden kunnen hun pakketje afhalen in de buurtwinkel Day Today Express in Stenhousemuir, Schotland. Maar wie niet in staat is om zelf naar de winkel te gaan, kan ze zelfs laten leveren aan huis. Het koppel heeft er dus werkelijk alles voor over om de verspreiding van het coronavirus te vertragen. En die vrijgevigheid heeft Asiyah en Jawad Javed zelf ongeveer 2000 pond (2200 euro) gekost.

DAY TODAY Express Alloa road stenhousemuir - Startpagina
Facebook/@DAY TODAY Express Alloa road stenhousemuir

De sympathieke uitbaatster Asiyah Javed had de goederen al in voorraad voordat het coronavirus Schotland bereikte. Ze besloot samen met haar man de ouderen in nood te helpen. Ook al kost zo’n broodnodig zakje ongeveer 2 pond (2,20 euro), toch gaven ze er 500 weg. “We hebben ook 30 pakjes afgeleverd bij een verzorgingstehuis waar 30 mensen wonen, en we hebben nog een paar honderd in de winkel”, vertelde de winkeluitbaatster.

Geen winst

Ondanks hun barmhartige actie zijn niet al de reacties positief. “Sommige jongere klanten noemen ons dom, en zeggen ‘waarom geef je ze gratis weg?”, vertelt Asiyah Javed. “Maar geld is niet alles. Er zal in de toekomst wel een kans zijn om geld te verdienen. Ik ben begonnen met het aanleggen van een voorraad handgel toen ik hoorde over het coronavirus. Mensen dachten dat ik ze ging verkopen, maar ik was dit van plan.”

“Je wilt ze niet geven als mensen het virus al hebben. Andere winkeliers kopen ze om te verkopen, wij kopen ze om weg te geven. Ook al verhogen andere mensen de prijzen, wij geven ze gratis weg.” Het is niet de eerste keer dat het koppel hun gouden hart toont en zorgt voor de kwetsbaren in hun gemeenschap. In 2018, tijdens een hevige sneeuwstorm, leverden de Javeds gratis melk aan de ouderen in hun buurt die de de winkel niet konden bereiken.

Meer
Lees meer...