Schrijver Sex and the City: “Einde van serie verraadt alles waar het voor stond”

Schrijver Sex and the City: “Einde van serie verraadt alles waar het voor stond”

Was jij ook zo teleurgesteld in het einde van Sex and the City? Dan ben je absoluut niet de enige. Zelfs de schrijver en producer van de serie, Darren Star, vond het absoluut niet kunnen dat Carrie Bradshaw dan toch met Big eindigde. “Ik vind dat de serie verraden heeft waar ze voor stond”, zegt hij in een interview met de Amerikaanse entertainmentsite Deadline. 

Sex and the City was bedoeld als reactie tegen de romantische komedies van die tijd. Dat is waarom vrouwen er zo graag naar keken.” Dat zegt Darren Star, de schrijver en producer van de populaire vrouwenserie Sex and the City in een interview met entertainmentsite Deadline. Hij vindt het einde van de serie, waarbij het hoofdpersonage Carrie Bradshaw dan toch een happy ever after krijgt met haar mr. Big, absoluut niet passen bij het hele concept van SATC.

“Ik heb de laatste afleveringen niet geschreven,” legt hij uit. “Als je andere mensen meer ruimte geeft om je show te schrijven en te producen, zijn er dingen die je niet kan zeggen. Maar de serie eindigde net als elke andere romantische komedie.”

“Ik vind dat de serie verraden heeft waarvoor ze stond, namelijk dat het ultieme geluk voor vrouwen niet in een huwelijk ligt”, zegt de schrijver nog. “Niet dat het nooit zo is, maar de serie was bedoeld als reactie tegen zo’n soort films.”

Was jij fan van Carrie en Big als koppel?

Gesponsorde artikelen