Schrijvers ‘The Sopranos’ en ‘Goodfellas’ werken samen aan nieuwe maffiaserie

Winter Pileggi
Terence Winter (links) en Nicholas Pileggi (rechts) – ISOPIX

Goodfellas-schrijver Nicholas Pileggi en The Sopranos-schrijver Terence Winter werken samen aan een nieuwe tv-serie. Voor de zender Showtime bedenken ze een nieuwe maffiadrama.

De nieuwe serie gaat over de georganiseerde misdaad in de Verenigde Staten en wordt verteld vanuit het oogpunt van de eerste maffiafamilie in Amerika. Zo meldt de nieuwswebsite Deadline. Over de cast en de release is nog niets geweten.

Grote namen

De schrijvers zijn grote namen binnen het misdaadgenre. Winter werkte als schrijver en executive producer aan het tweede tot en met het laatste seizoen van The Sopranos (2000-2007). Hij bedacht, schreef en produceerde de HBO-serie Boardwalk Empire. Ook schreef hij mee aan de komische misdaadfilm The Wolf of Wall Street, waarvoor hij een Oscarnominatie ontving.

Nicholas Pileggi begon zijn carrière als journalist en schreef mee aan de maffia-klassiekers Goodfellas (1990) en Casino (1995) van Martin Scorsese, beide films zijn gebaseerd op boeken van Pileggi. Recent werkte de auteur van Italiaanse afkomst als executive producer mee aan The Irishman, eveneens geregisseerd door Martin Scorsese.

Gesponsorde artikelen