Left Right
scrollTop top

Schutter Las Vegas had wel degelijk ontsnappingsplan


Schutter Las Vegas had wel degelijk ontsnappingsplan

De 64-jarige Stephen Paddock had een ontsnappingsplan uitgedacht om te kunnen vluchten nadat hij op 1 oktober elf minuten lang had geschoten op festivalgangers in Las Vegas. Daarbij vielen 58 doden en honderden gewonden. 

Vóór Stephen Paddock vanuit zijn hotelkamer een bloedbad aanrichtte op een muziekfestival in Las Vegas, schoot hij eerst een bewaker in het hotel neer. Dat maakte de sheriff van Las Vegas bekend tijdens een nieuwe persconferentie.

Paddock schoot de bewaker in zijn been in de hal op de verdieping van zijn hotelkamer. Dat was zes minuten voor hij het vuur opende op de bezoekers van het muziekfestival. Mogelijk had hij via camera’s de bewaker zien aankomen.

“Boorgeluiden”

Agenten vonden de gewonde beveiliger toen ze richting de hotelkamer stormden. Kort voor de politie-inval pleegde de schutter zelfmoord. Volgens sheriff Lombardo had Paddock naast veel wapens ook beschermende kleding in zijn hotelkamer. Daarmee wilde hij na de schietpartij ontsnappen. Uiteindelijk heeft hij zelfmoord gepleegd.

De beveiliger kwam af op een alarm van een open deur op de 32e verdieping waar Paddock ook zat. Nadat de beveiliger op de verdieping was aangekomen, hoorde hij “boorgeluiden” uit de kamer van Paddock komen. De schutter had drie camera’s opgehangen om te kijken of er iemand aankwam. Daardoor zag hij de beveiliger en schoot door de deur 200 kogels de gang in. De beveiliger raakte daarbij gewond.

Raadsel blijft

De politie ging in eerste instantie ervan uit dat Paddock zijn actie beëindigde toen de beveiliger hem naderde. Maar nu blijkt dus dat de bewaker al eerder was neergeschoten. Waarom Paddock uiteindelijk ophield met schieten is dus onduidelijk.

De gepensioneerde accountant en vastgoedhandelaar maar ook zoon van een berucht bankovervaller schoot met automatische geweren 58 festivalgangers dood in Las Vegas en verwondde er meer dan vijfhonderd.

Over het motief van Paddock is na een week onderzoek nog niets bekend. Er zijn nog steeds geen banden gevonden met ideologische groeperingen benadrukte de sheriff.


Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  42.983.086
 • Aantal
  doden
  1.153.547
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  321.031
 • Aantal
  doden
  10.810