Schutter uit Luik: “Plots compleet ontspoord”

Schutter uit Luik: “Plots compleet ontspoord”

Benjamin Herman doodde vanmorgen in Luik twee agentes en een voorbijganger. Hij is doodgeschoten door de politie en het federaal parket sluit terreur niet uit.

Benjamin Herman viel vanmorgen twee agenten aan met een mens en met hun dienstwapens schoot hij hen en nog een voorbijganger dood. Het ging om een 22-jarige jongeman die op weg was naar z’n auto. Het parket sluit terrorisme niet uit. De man zou “Allahu Akbar” geroepen hebben tijdens zijn moorden. Dat laat de procureur van Luik weten.

Herman hield ook enkele minuten een personeelslid gegijzeld van het lyceum Léonie de Waha in de buurt. Hij werd niet veel later doodgeschoten door de politie. Het federale parket heeft het dossier laten federaliseren omdat er vermoed wordt dat het om terreur gaat. Of dat ook zo is, is nog niet helemaal zeker.

Vrij uit gevangenis

Herman stond bij de politie bekend voor criminele feiten rond drugs. Gisteren had hij de toelating om de gevangenis te verlaten. Dat zou onder een uitgaansvergunning geweest zijn. Zo’n uitgaansvergunning duurt korter dan het penitentiair verlof.

Gesponsorde artikelen