‘Scoop’: Connor Swindells (‘Sex Education’) en Romola Garai (‘Atonement’) vervoegen cast film over Prince Andrew

Netflix heeft nieuwe namen toegevoegd aan de cast voor de film Scoop. Die film zal gaan over het interview dat Prince Andrew in 2019 gaf aan Newsnight op de Britse zender BBC. Hoewel dat interview diende om de naam van de prins te zuiveren na het overlijden van Jeffrey Epstein, had het vooral het tegengestelde effect. Gillian Anderson en Rufus Sewell werden eerder al bevestigd voor de film en nu komen daar Connor Swindells en Romola Garai bij.

Met het einde van The Crown in zicht, lijkt Netflix het Britse koningshuis nog niet los te laten. Zo werkt de streamingdienst nu aan een film in het teken van Prince Andrew. Specifiek zal de film gaan over het televisie-interview dat Prince Andrew gaf aan Newsnight van BBC. Dat interview vormde de laatste druppel in het geschonden imago van de prins. 

Scoop

Netflix werkt aan een film over het interview dat Prince Andrew in 2019 gaf aan Newsnight op de Britse zender BBC. In dat interview sprak de Britse prins over de beschuldigingen van seksueel misbruik in de zaak rond Jeffrey Epstein, die kort voor het interview overleed in de cel. 

Na het interview met Newsnight werd Prince Andrew officieel gebannen van publieke evenementen met de koninklijke familie. Sam McAlister, die de producer was voor het interview, schreef er later een boek over met de titel Scoops: Behind The Scenes of the BBC’s Most Shocking Interviews. Dat boek zal nu door Netflix verfilmd worden als Scoop.

Het interview

Toen het interview van Prince Andrew met Newsnight in 2019 werd opgezet, had het als doel om de naam van de prins te zuiveren. Zijn naam werd namelijk genoemd in de zaak rond Jeffrey Epstein. Het interview vond plaats kort na het overlijden van Epstein. Hij overleed in de cel in afwachting van zijn proces. 

In het interview vertelt Andrew over zijn vriendschap met Jeffrey Epstein en hoe hij daar nog steeds positief op terugkeek, zelfs nadat alle verhalen over seksueel misbruik bekend raakten. Wel zei hij dat de wandeling die hij maakte met Epstein in 2010 het einde van hun vriendschap was. Die wandeling werd gefotografeerd, waardoor het publiek geloofde dat Prince Andrew nog steeds bevriend was met Epstein, zelfs na zijn veroordeling. 

Het laatste opvallende moment uit het interview is het moment waarop Andrew probeert om te ontkennen dat hij Virginia Guiffre seksueel misbruikte. Guiffre beschuldigde hem ervan haar verkracht te hebben tijdens een feestje bij Epstein thuis. Volgens Andrew was het echter onmogelijk dat hij het was omdat Guiffre zei dat hij hevig zweette, terwijl Andrew naar eigen zeggen “niet kan zweten”. Later in het interview beweert hij ook dat de foto waarop hij met Virginia Guiffre te zien is, vervalst is aangezien hij “in Londen altijd uitging in een kostuum met een das”. Op de foto heeft hij enkel een hemd aan en geen das.

Cast

De film werd vorig jaar al aangekondigd, maar nu begint alles meer vorm te krijgen. We wisten al dat Rufus Sewell (KaleidoscopeThe Holiday) in de huid van Prince Andrew zal kruipen. Zijn belangrijkste tegenspeelster wordt Gillian Anderson (The X-FilesSex Education). Zij zal de rol van nieuwsanker Emily Maitlis spelen, die het interview afnam. Verder werden ook Billie Piper en Keeley Hawes al bevestigd voor de film. Zij spelen respectievelijk producer Sam McAlister, die ook het boek schreef waarop de film gebaseerd is, en Amanda Thirsk, de secretaresse van Prince Andrew. Charity Wakefield zal in de huid kruipen van Princess Beatrice, de oudste dochter van Prince Andrew. En Lia Williams, die eerder al te zien was in The Crown, zal nu de rol van BBC’s nieuwsdirecteur Fran Unsworth spelen.

Nu zijn daar nog twee namen aan toegevoegd. De eerste is opnieuw iemand uit Sex Education. Het gaat om Connor Swindells, die in Sex Education de rol van Adam Groff speelt. Hij zal in Scoop te zien zijn als Jae Donnelly, de fotograaf die de foto’s van Prince Andrew en Jeffrey Epstein maakte tijdens hun wandeling door Central Park in New York. Romola Garai (Atonement) werd dan weer bevestigd voor de rol van Esme Wren, een redacteur van Newsnight.

De film wordt geregisseerd door Philip Martin, die ook al verschillende afleveringen van The Crown regisseerde. Voorlopig is het nog niet geweten wanneer de film zal verschijnen op Netflix.

Bekijk hier het echte interview van Prince Andrew met Newsnight:

Bekijk hier onze top 50 met de beste reeksen op Netflix.

Meer
Lees meer...