SeaWorld komt weer met ‘slecht’ nieuws: bijna half miljoen minder bezoekers én opnieuw verlies

SeaWorld komt weer met ‘slecht’ nieuws: bijna half miljoen minder bezoekers én opnieuw verlies

Het raakte wat vergeten door het vele nieuws rond de Amerikaanse presidentsverkiezingen, maar SeaWorld heeft opnieuw enorm slechte cijfers naar buiten gebracht. Het attractiepark in Orlando kreeg dit jaar 423.000 minder bezoekers dan in dezelfde periode vorig jaar en zag zijn inkomsten enorm dalen.

Mensen maken steeds meer duidelijk dat ze niet akkoord gaan met hoe SeaWorld omgaat met zijn orka’s. Sinds de harde en ontroerende documentaire Blackfish uit 2013 ziet het bedrijf zijn bezoekers ieder jaar dalen. In die documentaire is te zien hoe de orka’s leven in veel te kleine bassins en nooit oud worden. Dat zorgde voor enorm veel kritiek, maar SeaWorld veranderde nog niet veel aan de levensomstandigheden van hun orka’s.

SeaWorld Orlando kreeg dit jaar dus 423.000, of zo’n 10 procent, minder bezoekers dan over dezelfde periode vorig jaar. Het is het derde op rij dat er een daling is in het aantal bezoekers, maar SeaWorld lijkt nog steeds niet wakker geschud. Ze halen voor het derde jaar op rij slecht weer aan als reden voor de daling.

Ook de inkomsten daalden enorm tot 60 miljoen euro, zo’n 33 procent minder dan vorig jaar. Daardoor werd een half miljoen euro verlies gemaakt en moet SeaWorld volgend jaar grote besparingen doorvoeren. “SeaWorld is het gevecht aan het verliezen om zijn orka’s in gevangenschap te kunnen houden”, zei een tevreden Tracy Reiman van dierenrechtenorganisatie PETA in een reactie op de slechte cijfers..

Gesponsorde artikelen