SeaWorld kweekt inderdaad geen orka’s meer, maar wel nog beloegawalvissen 

SeaWorld kweekt inderdaad geen orka’s meer, maar wel nog beloegawalvissen 

Een nieuwe aanwinst voor SeaWorld San Antonio: beloegawalvis Luna is mama geworden. Hoewel het attractiepark dus gestopt is met orka’s kweken, zijn beloegawalvissen wel nog fair game. Er komt wel meer en meer kritiek op, omdat ze beweren goed voor de walvissen te zorgen, maar hun levensverwachting in gevangenschap heel kort is. 

In maart van dit jaar besliste SeaWorld tot grote tevredenheid van dierenrechtenactivisten om te stoppen met hun orka-kweekprogramma. Nu er in SeaWorld San Antonio een nieuw beloegawalviskalf geboren is, van wie de ouders ook allebei in gevangenschap geboren werden, richting de activisten hun pijlen op dat kweekprogramma.

Want SeaWorld kweekt inderdaad nog steeds beloegawalvissen. Vorig jaar nog had SeaWorld opnieuw twee van de hoogintelligente dieren gevangen, maar na immense protesten werden de twee teruggezet. Maar het heeft geen zin om de kweek van orka’s stop te zetten als de beloegawalvissen nog steeds in gevangenschap zitten, redeneert de Whale and Dolphin Conservation.

Valium en verveling

Voormalige werknemers van SeaWorld bevestigen aan online magazine The Dodo dat de walvissen gefrustreerd zijn en zich vervelen. Hun psychische welzijn komt daarbij in gevaar, waardoor sommige walvissen aan de valium moeten. Daar komt nog bij dat het kweekprogramma zelfs bij veel ongeluk word voortgezet, wat bij één walvismama tot een nierinfectie leed.

SeaWorld reageerde dat ze erg veel om de beloegawalvissen geven en er alles aan doen om ze te helpen, maar de dieren gevangen zetten, hoort daar duidelijk wél bij.

Gesponsorde artikelen