Left Right
scrollTop top

Seizoen 2 van ’13 Reasons Why’ zal een “heel andere Hannah” tonen


Seizoen 2 van ’13 Reasons Why’ zal een “heel andere Hannah” tonen

Het tweede seizoen van de enorm populaire Netflix-reeks ’13 Reasons Why’ zal veel verschillen van het eerste, dat is duidelijk. Het zal meer gaan focussen op de andere personages, al zal ook Hannah, het hoofdpersonage uit het eerste seizoen, haar terugkeer maken. Maar dat zal “een heel andere Hannah” zijn, geeft actrice Katherine Langford al prijs.

“Het nieuwe seizoen wordt heel interessant”, zegt de 13 Reasons Why-actrice aan Entertainment Weekly. “Het is een heel ander verhaal dan in het eerste seizoen en ik denk dat dat goed is.” In seizoen één lag de focus vooral op Hannah en wat tot haar zelfmoord had geleid. Dat zal uiteraard helemaal anders zijn in het nieuwe seizoen.

“Daar kijk ik hard naar uit!”

Seizoen twee zal ons nog meer een blik geven op hoe de anderen de zelfmoord van Hannah hebben ervaren en hoe ze dat verwerken. “Dit seizoen zullen we de andere personages en hun verhaal verder ontdekken. Daar kijk ik hard naar uit!”, stelde Langford, die dus ook in het tweede seizoen opnieuw in de huid van Hannah Baker zal kruipen. “Hoe erg het ook is, er is een leven na Hannah. En dit seizoen zullen we zien hoe haar zelfmoord zijn sporen nalaat op de mensen rondom haar.”

De terugkeer van Hannah werd al eerder bekendgemaakt, maar Langford laat nu weten dat het niet de Hannah van seizoen één zal zijn die we te zien gaan krijgen. “Je zal een heel andere Hannah zien in seizoen twee. Ik wil fans erop voorbereiden dat ze niet de Hannah van seizoen één moeten verwachten.”

Betekent seizoen twee het definitieve einde van Hannah?

Toen werd aangekondigd dat Hannah ook in seizoen twee haar opwachting zou maken, stelden er velen al de vraag hoe de makers dat zouden oplossen. De vraag is of het verhaal van Hannah in seizoen twee dan ook definitief ten einde komt of niet. “Het is grappig”, antwoordt Langford wanneer haar wordt gevraagd naar de toekomst van Hannah. “De opnames zijn net gedaan en een groot deel van dit seizoen ging er voor mij om om Hannah los te laten.”

De opnames van het tweede seizoen, die even werden gestaakt omwille van zware bosbranden in Californië, zitten er ondertussen helemaal op. En net nadat de opnames afgerond waren, kreeg Langford te horen dat ze genomineerd was voor een Golden Globe voor haar prestaties in het eerste seizoen van de Netflix-reeks.

Netflix

Deze artikelen kunnen u misschien ook interesseren…


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  41.688.829
 • Aantal
  doden
  1.137.115
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  270.132
 • Aantal
  doden
  10.588