Seizoensfinale ‘Game of Thrones’ belooft minder actie, maar zet meer in op dramatische momenten

Seizoensfinale ‘Game of Thrones’ belooft minder actie, maar zet meer in op dramatische momenten

‘Game of Thrones’ liet ons vorige week 70 minuten lang met de mond open gapen naar een met actie volgestouwde aflevering. Voor sommigen was het net ietsje te veel actie, en voor hen hebben we goed nieuws. Want de seizoensfinale zal minder inzetten op actie maar meer op dramatische momenten. Onder andere het conflict tussen de Stark-zusjes zal in de laatste aflevering van het voorlaatste seizoen van ‘Game of Thrones’ gaan escaleren.

Wij zijn nog steeds aan het bekomen van de vorige aflevering van Game of Thrones, maar vanavond is het alweer zover. Vanavond sluit de HBO-serie zijn zevende, en voorlaatste, seizoen af, en dat zullen ze in stijl doen. Na een zinderende voorlaatste aflevering, hebben de makers voor de finale gekozen voor een meer emotionele aanpak.

“De finale gaat minder over grote actie maar vooral over dramatische momenten”, zo stelt Entertainment Weekly in hun Spoiler Room. Hoe ze dat te weten zijn gekomen, zeggen ze evenwel niet. Een van de verhaallijnen waar zwaar op zal ingezet worden in de seizoensafsluiter is het conflict tussen de Stark-zusjes Arya en Sansa. Vorige week zagen we Arya al dreigend uithalen naar haar zus. De vraag is dan ook hoe dit zal gaan escaleren.

Waar is Daenerys?

Zoals het een seizoensfinale betaamt, zullen we heel veel personages te zien krijgen. “Het is de grootste samenkomst van GoT-personages sinds de pilootaflevering en de trouw van Joffrey”, meldt EW. Op foto’s van de aankomende aflevering, die eerder deze week werden gelost, kregen we al een hoop personages te zien. Maar grote afwezige daar was Daenerys. Dat we haar te zien zullen krijgen vanavond is zeker. Maar dat ze op geen enkele foto staat, is wel opvallend. Gaat er iets gebeuren met de Mother of Dragons in de laatste aflevering?

Met daarnaast nog de ontmoeting tussen Jon Snow (of moeten we Targaryen zeggen?) en Cersei, de draak die de Night King aan zijn leger heeft toegevoegd en nog zoveel meer, kan het niet anders of de 80 minuten durende finale zal ons weer van onze sokken blazen.

Gesponsorde artikelen