Seksistisch? Deze toiletten veroorzaken een heuse discriminatierel

Seksistisch? Deze toiletten veroorzaken een heuse discriminatierel

Hotelketen Penta is onder vuur gekomen door tekeningen op de deuren van de toiletten. Deze zouden seksistisch zijn. Aanleiding was een klacht van Molly Bennett die verbleef in het hotel in Ipswich in het Verenigd Koninkrijk.

Penta is een moderne keten met hotels in Oostenrijk, België, Tsjechië, Frankrijk, Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, China en Hong Kong. Op de deuren van de toiletten in het hotel in Ipswich in het Verenigd Koninkrijk staan een man en een vrouw afgebeeld. Op zich is dit niet vreemd, maar de tekeningen suggereren dat mannen enkel aan voetbal denken en vrouwen aan shoppen.

Molly Bennett schreef naar Penta dat ze nog steeds in de jaren ’50 leven. Ook Chloe Hinder deed haar beklag in oktober. “De tekeningen zijn heel subtiel, maar praten het seksisme goed. Het veronderstelt dat vrouwen enkel goed zijn om te gaan shoppen, terwijl mannen enkel van voetbal houden. Dat zijn stereotypen”, aldus Chloe. Een andere bezoeker, Elliot Howells, vult aan: “Een kind is nog volop in ontwikkeling. Zij zullen dit opnemen en gaan associëren met geslacht.”

De woordvoerder van de hotelketen verklaarde dat Penta een moderne en open-minded keten is. “We hechten veel belang aan diversiteit en gelijke rechten. De tekeningen waren enkel simpel en luchtig bedoeld. We wilden hiermee niemand beledigen.”

De klachten zijn niet nieuw. In 2016 was er al commotie na een tweet van bezoekster Cassie Chadderton. Zij klaagde het probleem toen al aan. Penta Hotels reageerde zo:

Gesponsorde artikelen