Selena Gomez wil dat we minder op sociale media zitten 

Selena Gomez wil dat we minder op sociale media zitten 

Selena Gomez uitte op het filmfestival van Cannes haar bezorgdheid over jongeren op sociale media. Volgens haar is het onmogelijk om de platformen “veilig” te maken en is het dan ook gevaarlijk voor jongvolwassenen. Selena Gomez deelde dit mee op de persconferentie van haar nieuwe film, de zombiekomedie ‘The Dead Don’t Die’. 

Iedereen heeft wel eens last gehad van slechte commentaren op sociale media of vreemde vriendschapsverzoeken. Soms voelen we ons weleens onzeker over ons uiterlijk na het scrollen door hun Instagram News Feed. Selena Gomez vindt dan ook dat het tijd wordt dat jongeren zich meer bewust worden van de gevaren van sociale media.

Sociale media detox

De knappe zangeres en actrice, die met haar 150 miljoen volgers een van ’s werelds populairste figuren op Instagram is, zei tijdens de persconferentie voor de zombiekomedie The Dead Don’t Die waarin ze de hoofdrol speelt, dat het op dit moment onmogelijk is geworden om sociale mediaplatformen veilig te maken voor hun gebruikers. Ze roept jongeren dan ook op om een pauze in te lassen van sociale media als ze zich overweldigd voelen. Gomez vertelde aan de Britse krant The Guardian: “Voor mijn generatie zijn sociale media verschrikkelijk.” Het tieneridool gaat verder: “Het is een fantastisch platform, maar de manier waarop jongens en meisjes er blootgesteld worden beangstigt mij. Tijdens ontmoetingen met fans valt mij op hoe erg zij in de put zitten door pesterijen. Sociale media zijn zonder twijfel gevaarlijk.”

Op het filmfestival van Cannes:

epa

Zenuwinzinking

Selena Gomez lastte zelf al een aantal keer een sociale media pauze in. Eind vorig jaar werd de actrice nog opgenomen voor een mental breakdown. Haar mentale gezondheid leed onder haar ziekte lupus en daarvoor moest ze een niertransplantie ondergaan. Volgens Seventeen Magazine was ook Justin Bieber en zijn relatie met Hailey Baldwin een van de oorzaken van de zenuwinzinking. Momenteel gaat het terug goed met de actrice en is ze gelukkig weer haar oude zelf. In haar Instagrampost waarop ze duidelijk maakt dat ze even een pauze inlast, schreef ze: “Ik heb even tijd voor mezelf nodig en wil in het moment leven. Maar onthou dat negatieve commentaren op het internet mensen hun gevoelens sterk kunnen schaden.”

Hier zie je de Instagrampost:

Instagram Selena Gomez

The Dead Don’t Die

The Dead Don’t Die dat geregisseerd werd door Jim Jarmusch, vertelt het verhaal van Zoe (Selena Gomez) een hipster met issues. De film speelt zich af in een pittoresk Amerikaans stadje dat overspoeld wordt door zombies nadat er een milieucrisis plaatsgevonden heeft. Drie politieagenten, waaronder Bill Murray en een excentrieke, Schotse vrouw (Tilda Swinton) die in een uitvaartcentrum werkt, slaan de handen in elkaar om de zombies te overmeesteren.

Hier zie je de trailer van de film:

Gesponsorde artikelen