Selfies, crowdsurfen, moshpits en zelfs ananassen: Rae Sremmurd bouwt een feestje op Werchter

Selfies, crowdsurfen, moshpits en zelfs ananassen: Rae Sremmurd bouwt een feestje op Werchter

Velen fronsten hun wenkbrauwen toen Rock Werchter aankondigde dat Rae Sremmurd op het festival zou spelen, maar voor de jonge bezoekers was de komst van het Amerikaans hiphopduo een hoogtepunt. De Amerikanen haalden dan ook alles uit de kast om er een feestje van te maken in The Barn. Hoogstaand was het niet, maar daar klaagde niemand over.

Amper 22 en 23 jaar zijn de broers achter Rae Sremmurd, maar ze hebben ondertussen al drie albums uit. Een wereldhit haalden ze met Black Beatles, vooral bekend als soundtrack van de ‘Mannequin Challenge’.

Op Rock Werchter verschijnt Rae Sremmund op het podium met drie ananassen die al snel op de grond en in het publiek belanden. De T-shirts van Swae Lee en Slim Jxmmi gaan al even snel uit. Het is de voorbode voor een optreden waarin alles toegelaten is om het op een groot feest te laten uitmonden. En je moet het hen nageven: dat kunnen de twee als de beste.

bitches, money, strippers en diamonds

Hey ho“, “Yo yo” en “Come on” wordt zo vaak geroepen dat je het zelf niet moet proberen tellen en er wordt geen moeite gedaan om te verbergen dat de helft van de zang gewoon op tape staat. Tussendoor wordt er gecrowdsurft en opgeroepen voor een moshpit. Ook selfies worden gretig getrokken. Zo gretig zelf dat de fans vooraan massaal hun smartphone op het podium gooien in de hoop die terug te krijgen met een selfie van een van de broers.

Als we op tussendoor wat naar de lyrics luisteren, merken we ook al snel dat die niet veel verder gaan dan bitches, money, strippers en diamonds. Voor een hoogstaand optreden moest je niet in The Barn zijn, maar iedereen wist waarvoor hij kwam en kreeg dat ook.

Gesponsorde artikelen