Sennek brengt Belgische nummer voor het Eurovisiesongfestival voor het eerst live en kan nog niet overtuigen

Sennek brengt Belgische nummer voor het Eurovisiesongfestival voor het eerst live en kan nog niet overtuigen

Het eerste live optreden van het Belgische nummer voor het Eurovisiesongfestival heeft Europa nog niet weten te overtuigen. Sennek bracht ‘A Matter of Time’ niet overtuigend genoeg en klonk bij momenten ook niet helemaal zuiver, al kan ze wel enkele verzachtende omstandigheden inroepen.

Maar liefst 25 van de 43 deelnemers aan het Eurovisiesongfestival brachten hun nummer tijdens het grote promo-event Israel Calling in Tel-Aviv in Israël. Een daarvan was de Belgische inzending Sennek. Voor de allereerste keer bracht ze haar nummer A Matter of Time live. De verwachtingen waren dus hooggespannen, maar het verliep niet volgens plan.

Israel Calling

Net als 24 van haar concurrenten voor het Eurovisiesongfestival, vertoefde Sennek de afgelopen dagen in Tel-Aviv voor Israel Calling. Dat is een van de zogenaamde preparty’s die traditiegewijs in de aanloop van het Eurovisiesongfestival georganiseerd worden in verschillende landen.

Op deze preparty’s brengen de artiesten hun Eurovisienummers al een keertje live in een bescheidenere setting dan op het reusachtige podium tijdens de finale. Deze feestjes zijn razend populair bij de fans van het Songfestival en zijn voor de bookmakers een belangrijke graadmeter voor de overwinningskansen van de verschillende deelnemers. Er stond voor onze Sennek, die haar nummer nooit eerder live bracht, dus veel op het spel.

“Grootste teleurstelling van de avond”

Sennek, a.k.a. Laura Groeseneken, begon sterk aan haar optreden. De eerste strofe van A Matter of Time zong ze haarzuiver en het aanwezige publiek at uit haar hand. Maar toen ze bij het refrein aankwam, ging het mis.

Laura had moeite met het halen van de hoge noten en klonk tijdens het volledige refrein nooit echt zuiver. En Twitter was, zoals dat dan gaat, genadeloos voor de 27-jarige zangeres. De reacties gingen van “Grootste teleurstelling van de avond” tot “Breng de goede Laura terug”, waarmee verwezen wordt naar Laura Tesoro die twee jaar geleden 10de werd op het Songfestival met haar nummer What’s The Pressure.

Sennek was namelijk lange tijd een van de grote favorieten voor de overwinning op het Eurovisiesongfestival dit jaar. Ze stond wekenlang op de vierde plaats bij de bookmakers en de kwaliteit van het nummer werd door kenners over heel Europa gelauwerd. Maar een teleurstellende liveversie kan natuurlijk al snel roet in het eten strooien.

Technische problemen

Veel mensen wijten het teleurstellende liveoptreden van Sennek aan technische problemen. En inderdaad, in het begin van haar optreden zien we Laura naar haar oor grijpen. Iets wat ze later in het nummer nog een paar keer doet.

Mogelijk werkte haar oortje, waarmee ze haar eigen stem zou moeten horen, dus niet naar behoren. En zingen zonder dat je jezelf kan horen, is aartsmoeilijk. Zeker wanneer je de ene vocale uithaal na de andere moet brengen.

Sennek was overigens niet de enige artieste in Israël die last had van technische problemen. Verschillende andere artiesten stelden eveneens teleur, dus lijkt het ons niet zo vreemd dat de oorzaak daar ligt.

Blanche

Maar er is nog niets verloren. Toen Blanche vorig jaar de Belgische driekleur ging verdedigen op het Eurovisiesongfestival met het nummer City Lights, wist ze ook niet te overtuigen op de optredens voor de finale.

Toch slaagde de toen amper 17 jaar oude Ellie Delvaux erin om een knappe vierde plaats te bemachtigen in de finale van het Eurovisiesongfestival.

Voor het echte Eurovisiesongfestival in Lissabon zal Sennek nog twee keer te zien zijn op zo’n preparty als die in Israël. In Amsterdam op 14 april en in Madrid op 20 en 21 april. Ze heeft dus nog twee kansen om het tij te doen keren voor de halve finale op 8 mei.

Bekijk hier het optreden van Sennek op Israel Calling en oordeel zelf:

Wie wel wist te overtuigen, was topfavoriete Netta. Zij speelde in Israël een thuismatch en zette een sterke performance neer van haar nummer Toy, dat ook zij voor het eerst live bracht:

Gesponsorde artikelen