Sennek tankt vertrouwen voor het Eurovisiesongfestival met beter optreden in Amsterdam

Sennek tankt vertrouwen voor het Eurovisiesongfestival met beter optreden in Amsterdam

De hoop bij de Belgische fans van het Eurovisiesongfestival is terug gegroeid. Sennek bracht in Amsterdam tijdens ‘Eurovision in Concert’ een betere liveperformance dan vorige week in Israël, al was haar stem nog steeds niet altijd even zuiver.

De relatief onbekende Laura Groeseneken zal onder de naam Sennek België vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Lissabon. Toen het nummer A Matter of Time bekend raakte, was heel Europa direct fan en klom ze bij de bookmakers al snel naar een vierde plaats.

Vorige week bracht Sennek haar lied voor het eerst live in Tel-Aviv op Eurovision Calling en daar stelde ze toch enigszins teleur. Of het nu lag aan technische problemen, zenuwachtigheid of iets anders, de kritiek was bikkelhard en ineens stond België ‘maar’ achtste meer bij de bookmakers.

Beterschap merkbaar bij Sennek, maar refrein blijft moeilijk

Tijd is om iets goed te maken in Amsterdam tijdens Eurovision in Concert en dat deed Sennek. Ze was een van de 32 acts (op een totaal van 43 deelnemers) op het podium en wist veel mensen te charmeren. Haar optreden was zeker niet het beste van de avond, maar het vertrouwen richting Lissabon is wel weer opgekrikt.

Sennek zong veel zuiverder dan in Israël, maar blijft moeite hebben met het refrein. Dat is dan ook vocaal allesbehalve eenvoudig. Maar al bij al was er zeker beterschap merkbaar en was het publiek duidelijk veel meer mee dan in Tel-Aviv.

Beter staging, wat met backing vocals?

Ook de staging zat beter in elkaar dan een week geleden. In tegenstelling tot in Tel-Aviv stond Sennek veel meer stil, iets wat past bij haar nummer A Matter of Time. Bovendien komt het ook haar stem ten goede. De lichtshow compenseerde het gebrek aan beweging op het podium.

Op sociale media is er twijfel of Laura Groeseneken in Amsterdam met backing vocals op het podium stond of niet. Enkele dagen geleden bevestigde ze aan de website ESCKAZ dat die er in Lissabon sowieso zullen bijzijn. Naar de rest van de podiumact blijft het wel raden.

Preparty in Madrid en dan naar Lissabon

Al bij al goed nieuws dus van het Belgische Eurovisiefront en hernieuwd zelfvertrouwen voor Sennek. Op 20 en 21 april treedt ze op tijdens een preparty in Madrid en daarna reist ze door naar Lissabon. Daar zingt ze op dinsdag 8 mei in de eerste halve finale voor een plaats in de finale op zaterdag 12 mei.

Zwanger?

Laura Groeseneken is ondertussen uitgegroeid tot een van de lievelingen van de journalisten. De Belgische valt op door haar eerlijkheid en bescheidenheid en dat zorgt vaak voor leuke interviews.

Aan de populaire website Wiwibloggs vertelde ze een grappige anekdote over toen ze gekozen was als Belgische inzending. Sennek is geen fulltime zangeres en werkt in IKEA als visual merchandiser. Daar had ze iedereen samengeroepen om het grote nieuws mee te delen aan haar collega’s. “Maar iedereen dacht dat ik ging aankondigen dat ik zwanger was”, lacht ze.

Bekijk hier het optreden van Sennek in Amsterdam

Special Guest Sandra Kim bracht in Amsterdam J’aime la vie waarmee ze in 1986 het Eurovisiesongfestival won

Vanaf begin mei brengen wij bij newsmonkey al het nieuws over het Eurovisiesongfestival live vanuit Lissabon.

Gesponsorde artikelen