Sennek zakt weg bij de bookmakers Eurovisiesongfestival, komt vierde finale op rij in gevaar voor België?

Sennek zakt weg bij de bookmakers Eurovisiesongfestival, komt vierde finale op rij in gevaar voor België?

De spanning stijgt in Portugal en bij alle fans van het Eurovisiesongfestival want de eerste optredens in de Altice Arena zijn al gegeven. Het gaat dan wel over repetities, maar die zijn veel belangrijker dan je zou denken. Voor de Belgische inzending Sennek is het de ideale kans om haar nummer en act helemaal in orde te krijgen. Daar is de laatste tijd namelijk wat twijfel over ontstaan bij de volgers.

Met een 4de (Loïc Nottet in 2015), een 10de (Laura Tesoro in 2016) en nog een 4de plaats (Blanche in 2017) heeft België zich de laatste jaren getoond als een van de meest constante landen op het Eurovisiesongfestival. Zoiets schept natuurlijk verwachtingen en zorgt dit jaar dan ook voor extra druk op de relatief onervaren Laura Groeseneken.

Nog voor Sennek een artiestennaam had, laat staan een lied, stond de Leuvense al bijna in de top 10 bij de bookmakers. Toen ze haar nummer A Matter of Time voorstelde, bleef ze zelfs nog stijgen met een vierde plaats als voorlopig hoogtepunt.

Steeds beter en zuiverder

Heel hoge verwachtingen dus voor Laura Groeseneken die voor de camera van newsmonkey zelf ook droomde van het allerhoogste. Maar al snel bleek dat alleen als zangeres op een podium staan iets helemaal anders is dan met een band, iets wat ze wel gewoon is.

In Israël kon Sennek dan ook (nog) niet voldoen aan de torenhoge verwachtingen die ze met zich meedroeg. Achteraf zei ze eerlijk dat ze vooral moest wennen aan het feit dat je maar voor drie minuten op het podium staat en dan direct moet presteren. Sennek leek zelf gelukkig nog niet te panikeren en met steeds betere optreden in Amsterdam en Madrid won ze ook een deel van de kritische fans terug.

Zuivere zang, maar te onopvallend

Sinds vorige week is de Belgische delegatie in Lissabon en vrijdag stond Sennek voor het eerst op het grote Eurovisie-podium in de Altice Arena. Op haar zangprestaties was toen weinig aan te merken. Nog nooit bracht ze A Matter of Time zo zuiver als toen.

Maar toch is er nog werk aan de winkel. Qua belichting en staging zijn er enkele goede momenten, maar over het algemeen blijft Sennek te verlegen om 20.000 fans in de zaal en 200 miljoen kijkers thuis te overtuigen. Die kritiek is heel vergelijkbaar met wat Blanche vorig jaar hoorde tijdens haar repetities en toch pakte de jonge Waalse in Kiev een knappe, verdiende vierde plaats.

Staging en licht in orde brengen tijdens tweede repetitie

Net als Blanche vorig jaar heeft ook Sennek op sociale media believers en de non-believers. Toch moeten we ons dit jaar iets meer zorgen maken. Terwijl Blanche nooit lager stond dan een dertiende plaats bij de bookmakers, zakte Sennek wel al even naar een zestiende plaats.

Na mindere repetities van onder andere Nederland (Waylon) en Griekenland staat België terug op een meer dan degelijke dertiende plaats. Morgenmiddag staat de tweede repetitie van Sennek op het programma. Hopelijk kan ze daarin tonen dat de de stem en de performance klaar zijn om België een vierde finaleplaats op een rij te geven.

Gevaarlijke halve finale

Die finaleplaats wordt overigens allesbehalve eenvoudig. Sennek werd uitgeloot in de eerste halve finale van dinsdag 8 mei. In die halve finale zitten ook enkele favorieten en outsiders zoals Israël, Tsjechië, Bulgarije, Estland en Cyprus.

Van iedere halve finale gaan de tien besten door naar de finale op zaterdag 12 mei. Sennek staat voorlopig op een achtste plaats bij de bookmakers en mag dus dromen van een finaleplaats. Maar alles staat dicht bij elkaar en ze heeft nog enkele gevaarlijke landen achter zich te houden die traditioneel veel punten krijgen.

Het belooft alleszins spannend te worden dinsdag, maar als we net als de voorbije jaren als tiende land worden afgeroepen, zijn wij meer dan tevreden.

Ook na het Eurovisiesongfestival is Lissabon een bezoekje waard … laat je hier overtuigen!

Gesponsorde artikelen