Sennek zet sterke prestatie neer op Eurovisiesongfestival in generale repetitie voor de jury

Sennek zet sterke prestatie neer op Eurovisiesongfestival in generale repetitie voor de jury

De helft van de punten in de eerste halve finale van het Eurovisiesongfestival zijn al uitgedeeld. De vakjury stemt traditioneel tijdens de generale repetitie op de avond voor de liveshow. Sennek zong ‘A Matter of Time’ op haar best en mag dromen van een finale. Daarvoor moet ze hopen de jury haar niet vergeet tussen de vele opvallende nummers van de eerste halve finale.

De vakjury heeft sinds 2009 op het Eurovisiesongfestival opnieuw een prominente rol. Ze zijn, net als de televoting, verantwoordelijk voor de helft van de punten. Die punten delen ze één dag voor de liveshow uit, tijdens de generale repetitie.

De 19 landen uit de eerste halve finale konden maandagavond dus al een grote stap zetten richting finale. Een belangrijk moment ook voor Sennek, al wachtte haar een moeilijke klus. De loting had er namelijk voor gezorgd dat veel sterke landen bij elkaar zitten in de halve finale van dinsdagavond.

Zuiver gezongen

Na een matig begin van de avond was Sennek als vierde aan de beurt. Het publiek was bij haar sterk gezongen lied A Matter of Time voor het eerst deze avond enthousiast. Terwijl Sennek het op de preparty’s en tijdens de repetities soms moeilijk had met bepaalde noten, klonk ze nu heel zuiver.

De loting had er echter voor gezorgd dat het vlak na België tijd was voor Tsjechië en Israël.
De jonge Mikolas Josef en feministe Netta zijn twee van de grote favorieten dit jaar en brengen naast een sterk nummer ook allebei een heel opvallende act.

Favorieten vallen niet door de mand

Sennek moet dus hopen dat ze niet vergeten wordt tussen de vele opvallende acts in de eerste halve finale. Niemand van de meest genoemde kanshebbers stelden teleur tijdens de juryvoorstelling. Onder andere de Estse operazangeres Elina Nechayeva, de vurige Cypriotische Eleni Foureira en het Bulgaarse gezelschap EQUINOX lijken zekere finalisten.

Puur op basis van haar zangprestatie en haar nummer verdient Sennek zeker om daarbij te zijn. Of dat genoeg is om ook echt de finale te halen, weten we dinsdagavond na de liveshow. Het zou voor België al de vierde finale op een rij zijn dat we het kunnen schoppen tot in de finale van het Eurovisiesongfestival.

Beoordeel hier zelf het begin van Sennek haar nummer:

Zin gekregen in een citytrip naar Lissabon? Wacht dan niet langer!

Gesponsorde artikelen