Sennek zingt goed op eerste repetitie op het Eurovisie-podium, maar iedereen heeft het over haar (lelijke) outfit

Sennek zingt goed op eerste repetitie op het Eurovisie-podium, maar iedereen heeft het over haar (lelijke) outfit

Sennek, onze Belgische inzending voor het Eurovisiesongfestival, vertoeft sinds gisteren in Lissabon. Vandaag was het al tijd voor haar eerste repetitie op het grote Eurovisiepodium. Hoewel Laura haar nummer nagenoeg perfect bracht, sprak iedereen alleen maar over haar outfit, die volgens velen spuuglelijk is. Wat vind jij?

Binnen iets meer dan een week is het al zover, dan zal Laura Groeseneken, a.k.a. Sennek, onze Belgische kleuren verdedigen in de halve finale van het Eurovisiesongfestival. Vandaag bracht ze haar nummer voor de eerste keer op het grote Eurovisie-podium in de Altice Arena in Lissabon en haar optreden was opvallend, maar niet om de reden waar ze op zat te hopen.

Goede repetitie

Op haar zangprestaties was deze keer weinig aan te merken. Na eerder zwakke prestaties op de preparty’s in Tel-Aviv, Amsterdam en Madrid, kon Sennek deze keer imponeren met goede vocals. Ze bracht haar nummer A Matter Of Time nagenoeg perfect, maar deze keer was haar outfit kop van jut.

Sennek deed voor haar podiumoutfit beroep op de Belgische ontwerpster Veronique Branquinho, een ontwerpster waar de zangeres grote fan van is. De jurk bestaat uit een zwarte broek, met daarover een transparante jurk uit tule met strategisch geplaatste stukjes stof, zodat het toch een beetje zedig blijft.

De jurk speelt een belangrijke rol tijdens de act, want door het lichtspel zal de transparantie van de jurk in de kijker gezet worden.

Camerageniek

De jurk werd gekozen op basis van de act, vertelt ontwerpster Veronique aan de VRT. “Tijdens de repetities werd duidelijk dat deze outfit dé outfit was. Hij vloeide zo mooi samen met de act en het lichtspel.”

Verder is het ook echt een jurk die gemaakt is vóór Sennek. “De jurk past perfect bij Sennek”, legt Veronique uit. “Het is geen klassieke jurk, maar wel een vrouwelijke outfit met een donker, romantisch kantje aan, net zoals Sennek zelf. Het is ook een erg cameragenieke jurk: hij heeft volume maar door de tule stof laat de jurk licht door; door die transparantie wordt het iets bijzonders en zie je ook Senneks mooie silhouet.”

De jurk blijft

Ook Sennek zelf is fan van de jurk. “Ik voel me heel comfortabel en zelfzeker in Veroniques ontwerp. Ze heeft veel ervaring met hoe een outfit er op een podium moet uitzien. Als je er in een mooi kleed staat, maar dat niets bijdraagt tot de act, werkt het niet. Veronique voelde perfect aan wat ik op het podium wilde dragen.”

In de persconferentie na haar eerste repetitie maakte Sennek ook duidelijk dat de jurk blijft. We zullen dit jaar dus geen plotse kledingwissel zien zoals bij Blanche vorig jaar wel het geval was. Haar oorspronkelijke, witte jurk met sterren werd toen ingeruild voor een zwarte jurk nadat er veel kritiek kwam op de outfit.

Barbara Dex-award

Maar niet iedereen is te vinden voor de bijzondere outfit van Sennek. Waarbij de woorden “Barbara Dex-award” al gevallen zijn.

De Barbara Dex-award is een prijs die jaarlijks uitgereikt wordt door Songfestival.be. De prijs gaat jaarlijks naar de artiest met de lelijkste outfit van het Eurovisiesongfestival.

De naam is een verwijzing naar de opmerkelijke outfit die Barbara Dex droeg tijdens haar passage op het Eurovisiesongfestival in 1993. Barbara had de jurk toen helemaal zelf gemaakt, met alle gevolgen van dien.

Benieuwd naar de concurrentie van Sennek? Op deze cd vind je alle nummers van het Eurovisiesongfestival.

Bekijk een stukje uit de eerste repetitie van Sennek hier:

Wil jij, net als Sennek, ook eens naar Lissabon? Boek dan hier je reis!

Gesponsorde artikelen