Sepultura bouwt samba fiesta op Graspop

Sepultura bouwt samba fiesta op Graspop

Ook het legendarische Sepultura uit Brazilië bracht vandaag een bezoekje aan Graspop. Hoewel de groep jaren tot de absolute top van de metal behoorde met de gebroeders Cavalera aan het roer, speelden ze nu om zes uur al op de mainstage. Maar dat hield de band niet tegen om er een lap op te geven.

Sepultura heeft vandaag bewezen dat het nog niet afgedaan heeft. In 1996 verliet de legendarische frontman Max Cavalera de band om zijn eigen weg uit te gaan met Soulfly. Zijn broer, drummer Igor Cavalera, volgde in 2006. Sindsdien beweren kwatongen dat Sepultura afgedaan zou hebben, maar niets blijkt minder waar vandaag.

We kregen vooral nummers van ‘Machine Messiah’ te horen, de laatste plaat van Sepultura. Daarmee keert de groep gedeeltelijk terug naar hun thrash en death metal roots. De aanstekelijke groove waarvoor Sepultura de laatste jaren bekendstaat, blijft natuurlijk overheersend. Ook live verwerkt de groep graag Braziliaanse elementen in haar sound. En dat was vandaag meer dan duidelijk. Zanger Derrick Green klopte tijdens het brullen haast zijn trommel aan flarden en het opgezweept publiek sprong vurig op en neer met de beat. Samba, baby! Dit had bij momenten evenveel weg van een samba fiesta als van een metalconcert.

De laatste twee nummers waren Ratamahatta en Roots Bloody Roots, twee absolute Sepultura-hits van de plaat ‘Roots’ uit 1996. Maar het moet gezegd worden: tijdens deze nummers liet de stem van Green het bij momenten afweten. Hij zong hele passages niet mee en sommige screams kwamen nogal zwakjes over. Maar dat vergeven we die beste man. Wie het Braziliaanse klimaat gewoon is, zal hier waarschijnlijk snel een verkoudheid oplopen. Sepultura, (terug) goed bezig!

Gesponsorde artikelen