Sergio Herman opent vijf “exclusieve” frietkoten … in Nederland

Sergio Herman opent vijf “exclusieve” frietkoten … in Nederland

’t Is gebeurd, Sergio Herman is helemaal ‘verbelgd’. De Nederlandse topchef opent dit jaar nog op vijf locaties een Frites Atelier, waar hij frieten “van topkwaliteit” zal serveren. Alleen … allemaal in Nederland. Nu ja, bij ons zijn de frieten zelfs in ’t marginaalse frietkot van topkwaliteit, toch?!

Het eerste Frites Atelier zou al op 3 juni openen, in Den Haag. En dit jaar nog zouden er vier andere zaken bijkomen in Nederland. Geen in ons land dus? Niet wanhopen, investeerder Laurent Hompes heeft al laten vallen in de krant de Telegraaf dat het niet lang zal duren voor er ook zaken in ons land zullen openen.

Sergio Herman opent de ‘keten’ trouwens niet op zijn eentje, maar samen met topkoks Pieter Munten en Lhassan Ait Ali. De drie zijn al meer dan een half jaar aan ’t experimenteren met frieten. Honderden aardappelsoorten, “patatjes”, hebben ze geprobeerd, net als verschillende bakmethodes en sauzen. “Ik werd er knettergek van. Ik streef altijd naar perfectie, ook als het frieten zijn”, aldus Herman.

De prijs voor een bakje friet op ‘sterrenniveau’ zou variëren tussen 3,5 en 6 euro.

Gesponsorde artikelen