Serieuze gesprekken over een Game of Thrones-prequel, bevestigt HBO (ongeveer)

Serieuze gesprekken over een Game of Thrones-prequel, bevestigt HBO (ongeveer)

We zijn nog niet door de eerste reeks van Game of Thrones heen of er zijn al geruchten over een tweede. Een prequel, om precies te zijn. Hoewel een pak fans al lyrisch wordt bij het idee alleen al, zijn er ook een pak die denken dat schrijver George R.R. Martin zich beter zou bezighouden met het afmaken van de originele reeks. Toch zegt die laatste dat hij al “duizenden pagina’s” heeft klaarliggen. Wij zijn benieuwd.

Hoewel we er zeker nog niet zijn, zien we al een lichtje op het einde van de Game of Thrones-tunnel. Nog een drietal (korte) seizoenen en de saga is uit. Logisch dus, dat HBO nu al op zoek is naar een verlenging van z’n gouden kalf. Een prequel dan maar, bevestigt Casey Bloys, de programmadirecteur van HBO aan Entertainment Weekly.

“We zitten momenteel nog in de voorafgaande gesprekken”, zei Bloys. “Er zijn gedeeltes die we aan het bekijken zijn, maar nog geen enkel waarvan we definitief konden zeggen: ‘Dit is wat we gaan doen.'” Het kan dus dat de prequel er niet doorkomt, maar als het van HBO afhangt, liggen de opties zeker open.

Acht miljoen verhalen

En dat is ook hoe schrijver George R.R. Martin erover denkt. “Er zijn acht miljoen verhalen te vinden in Westeros, en nog meer in Essos en de landen daar voorbij. Een hele wereld vol verhalen. Als HBO geïnteresseerd is tenminste.” Hij bevestigde ook dat hij “duizenden pagina’s geschiedenis heeft liggen voor alles dat leidt naar Game of Thrones. Er is dus veel materiaal en ik schrijf ook steeds meer.”

Maar daar wringt het schoentje. Want hoewel Martin wel veel schrijft, doet hij dat ook notoir traag. Resultaat: eeuwen wachten tussen boeken, tot grote frustratie van de diehard-fans. Als Martin ook nog eens het materiaal moet voorzien voor een filmreeks, dan lopen de boeken sowieso weer vertraging op. Benieuwd hoe dat afloopt.

Gesponsorde artikelen